USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як ковельські таксисти протестують проти платних парковок. ВІДЕО

30 Листопада 2012 17:17
Ковельських таксистів не привабила пропозиція влади паркуватися на платних автостоянках.

Про пошуки компромісу між ковельською владою та таксистами йдеться у сюжеті ТЦ «Ковель».

Акція протесту під будівлею міської ради засвідчила не лише корпоративну солідарність водіїв таксі, а й їхню позицію як суб’єктів малого бізнесу.

Привокзальну площу Ковеля можна показувати як наочну модель броунівського руху. Спробу впорядкувати тут місця для паркування автотранспорту ковельська влада робить не вперше. І до сьогодні — безуспішно, ‒ визнають у муніципалітеті.

Нову спробу впорядкувати сферу платного паркування у Ковелі влада робить у повній відповідності до чинного законодавства ‒ запевнив Анатолій Трофимук.

Підприємець Сергій Корсак ‒ та сама уповноважена особа, яка відтепер відповідає за організацію парковок та сплату збору за паркування в розмірі, затвердженому міською радою. А це понад 300 тисяч гривень на рік. Підприємець стверджує, що готовий до компромісів. А ціна питання для однієї машини таксі ‒ до 50-ти гривень на місяць за умови укладання угоди на користування майданчиком для стоянки таксі.

По-іншому трактують договірні зобов’язання влади та підприємця ковельські таксисти. Вони вбачають у таких діях корупційну складову та категорично відмовляються укладати угоди на користування майданчиком для стоянки таксі. Директор МПП «Колос» Микола Матвійчук переконаний, що таксисти не повинні сплачувати збір за паркування, оскільки є платниками єдиного податку. А якщо вже й платити, то напряму в бюджет, а не через «посередника».

А поки до компромісу далеко, таксисти оголосили про намір знову зібратися під стінами головної адмінбудівлі Ковеля на нову акцію протесту. До слова, в Ковелі ліцензії на перевезення пасажирів таксі мають 117 суб’єктів господарювання та 200 ліцензованих транспортних засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus