USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Таксисти зірвали нараду в Ковелі

8 Лютого 2015 12:30
Таксисти у Ковелі зірвали нараду за участі очільника міста. Владці кажуть, мовляв, ті не готові були іти на компроміси стосовно сплати коштів за парковку.

Так, при міському голові Олегу Кіндеру відбулась нарада щодо розгляду звернення підприємців-таксистів до голови Волинської обласної ради.

Участь у нараді взяли представники таксомоторних перевезень, начальник відділу економічного розвитку Андрій Товстига, начальник юридичного відділу Геннадій Куптій, уповноважена особа з організації місць для паркування та справляння збору за паркування в Ковелі Сергій Корсак, - інформує Kowel.com.ua.

Зауважимо, протести ковельськиї таксистів проти платних парковок - це вже ціла епопея. Окрім того, таксисти Ковеля нарікають на роботу нелегальних колег.

Під час наради Олег Кіндер зачитав лист, який підприємці-таксисти Ковеля надіслали голові Волинської обласної ради Валентину Вітру з проханням звернути увагу на положення таксистів в місті. У зверненні йдеться про їх вимогу щодо відновлення демонтованих знаків «Місце зупинки легкових таксі» для посадки/висадки пасажирів на Привокзальній площі, біля Брестського ринку та в центрі міста поблизу магазину «Вечірній».

Андрій Товстига наголосив заявникам, що демонтаж окреслених дорожніх знаків провели у визначеному порядку після обов’язкового погодження Державтоінспекцією з метою приведення транспортної інфраструктури міста до вимог чинного в Україні законодавства. Таксистам запропонували інші місця для стоянок легкових таксі на території Ковеля, проте вони від них відмовляються, вимагаючи відновлення знаків «Таксі» саме там, де вони були демонтовані.

Також Андрій Товстига повідомив присутнім, що з 01.01.2011 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України, згідно з якими до місцевих зборів віднесено збір за місця для паркування транспортних засобів. Першочергово виконавчий комітет звернувся до представників служб таксі з пропозицією долучитись до вирішення питання організації паркування таксі у відведених місцях.

Натомість представники таксомоторних перевезень стверджують, що мають Свідоцтва про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців і сплачують усі податки та збори до Державної податкової інспекції та Пенсійного фонду. І не вважають за необхідне сплачувати будь-які інші податки, тим більше за паркування, навіть, якщо це зобов’язує робити Податковий кодекс.

Нагадаємо, що за користування місцями для паркування виключно таксистам необхідно сплачувати усього 2 гривні 50 копійок в день з одного транспортного засобу.

Спілкуючись із представниками таксомоторних перевезень, Олег Кіндер зауважив, що підприємці-таксисти підписали звернення до голови Волинської обласної ради без розуміння рішень суду першої інстанції та апеляційного суду, оскільки з’ясувалося, що не всі з присутніх ознайомлені з текстом постанови Ковельського міськрайонного суду та ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду. Також міський голова наголосив, що на Привокзальній площі були облаштовані місця для паркування інвалідів відповідно до статті 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» і що повною мірою визначено рішенням міської ради від 26.09.2013 р. № 42/40.

Звернув увагу Олег Кіндер й на те, що залишається актуальною пропозиція міської влади щодо облаштування альтернативних місць стоянок таксі у різних мікрорайонах міста з дотриманням норм законодавства України.

Враховуючи складний соціально-економічний стан в державі та той факт, що за період здійснення діяльності з організації паркування в місті, а це два роки, до бюджетів усіх рівнів надійшло коштів в сумі понад 1 мілйьон гривень, міська влада вважає спроби зриву законної діяльності з організації паркування та справлянні збору за паркування в Ковелі як такі, що суперечать державній політиці України в частині детінізації економіки та наповнення не тільки місцевих, а й державних бюджетів.

Проте дійти згоди з представниками таксомоторних перевезень так і не вдалося. Нараду зірвали через небажання запрошених шукати шляхи вирішення проблеми у законному порядку.

Таксистам рекомендували впорядкувати свою діяльність у спосіб, визначений чинним законодавством України: укласти договори з уповноваженою особою з організації місць для паркування та справляння збору за паркування в Ковелі, або сплачувати за послуги паркування за допомогою встановлених паркоматів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинянин Показати IP 8 Лютого 2015 13:35
Це наслідки маніпулювання владою Юліних депутатів типу Кирильчука, Олійника і т.п. Для них Влада це Усе. Людей сьогодні не обдуриш, вірили колись, але тільки не зараз.
Некоректно Показати IP 8 Лютого 2015 20:12
З якого це часу Волинські новини стали кіндер-рупором? "Зірвали нараду", - до цього навіть офіційний ресурс ковельського міськвиконкому не додумався. Там написали, що була зірвана спроба врегулювання ситуації, що має абсолютно інший зміст ніж заголовок на ВН. Наступне, чому ніхто не береться по-суті усвідомити вимоги таксистів: вони проти паркування, бо вони не паркуються на майданчиках для паркування, а хочуть стояти на місцях стоянки таксі. На законних місцях, яких ковельська влада цинічно позбавила цих підприємців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus