USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Як у Луцьку пішки йшли віряни. ФОТО

21 Вересня 2013 14:14
Пішою ходою відзначили луцькі віряни Різдво Пресвятої Богородиці або «Другу Пречисту», як кажуть у народі. Не стала на заваді й похмура погода. До слова, злива, яка йшла ще від учорашнього вечора, припинилася.

Прихожани Свято-Троїцького собору пішки пройшли від храму до Музею Волинської ікони, аби помолитися перед чудотворним образом Холмської Божої Матері, оригіналом XI століття, який з 1945 року вважався втраченим, а нині перебуває у Музеї.

Власне, ходи було дві. Іншу очолив митрополит Луцький та Волинський Михаїл. Саме на свято Різдва Богородиці він освятив наріжний камінь церкви Холмської Божої Матері.

Дві піші колони вірян зустрілися і злилися в єдину на проспекті Волі.

У музеї перед образами Богоматері митрополит Михаїл з іншими священиками волинської єпархії Київського патріархату відслужили акафіст Пречистій. Під час піснеспівів віряни підходили до ікон і просили для себе благодаті Божої.

У цей день Православна Церква вшановує Діву Марію, у Холмській чудотворній іконі прославленій. Її оригінал XI століття з 1945 року вважався втраченим, але нині перебуває у Музеї Волинської ікони.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus