USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як утилізується луцьке сміття. ФОТО

9 Лютого 2012 10:06
Понад 20 років сміття з Луцька доправляють на полігон твердих побутових відходів поблизу села Брище. Щодоби вантажівки привозять до 2 тисяч кубічних метрів відходів.
Про це 8 лютого під час рейдової перевірки об’єкту розповів директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич.
З його слів, загальна площа полігону – 8,89 гектара. Полігон здали в експлуатацію в 1991 році. У 2010 році провели реконструкцію полігону. «Це дає змогу продовжити його роботу на 5 років. До речі, щодоби сюди привозять до 2 000 кубічних метрів відходів», ‒ зауважив посадовець.


Як розказав Кузьмич, технологія зберігання сміття доволі проста. «Його звалюють на спеціальну чорну плівку, якою покрита вся територія полігону. Вона не пропускає воду і не допускає потрапляння шкідливих речовин з відходів у землю», ‒ відзначив фахівець.


Згодом кожну нову порцію сміття присипають піском або землею.


До слова, якщо раніше плівку купували в луцького пластмасового заводу, то останнього разу її довелося везти з Німеччини. «Змінилися вимоги до матеріалів», ‒ пояснив Кузьмич.
Щодо неприємного запаху, який висить у повітрі над полігоном попри сильний мороз, то директор КП стверджує, що засобів боротьби з ним немає. «Землею засипаємо… Воно трохи допомагає», ‒ каже він.
Окрім цього, Кузьмич каже, що взимку на об’єкт не приходять місцеві люди, які «порпаються» в смітті і шукають там цінні речі. «А колись ми боролися з бомжами. Разом із правоохоронцями ловили їх і вивозили, а вони все одно поверталися. Влітку багато людей з навколишніх сіл приходить», ‒ розповів посадовець.
Очільник «Луцькспецкомунтранс» переконаний, що поки не розпочалося будівництво сміттєпереробного заводу, треба зводити на полігоні сортувальну лінію. Мовляв, це дозволить продовжити життя об’єкта на декілька років.
«Ми вже зараз почали потрохи сортувати. Окремий працівник на полігоні займається відбором дерев’яного сміття, яке розпилюється і складається. Цьогоріч підприємство, яким я керую, опалювалося за рахунок цього дерева з полігону. Ще й з Брищ приїжджали і брали», ‒ каже Кузьмич.

Він переконаний, що 70% відходів, які привозять на полігон, підлягає вторинній переробці.


Щодо термінів будівництва сміттєпереробного заводу, Кузьмич сказав, що з цим запитанням треба звертатися до міського голови Миколи Романюка. «Я знаю, що наші сусіди з Рівного і тернополяни будують заводи. В Києві, здається, вже працює», ‒ зауважив він.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Provokator Показати IP 9 Лютого 2012 11:31
О, ну хоч тут фото додали. А то байки "Про муху і сороку" публікуєте
Сусід Показати IP 9 Лютого 2012 13:06
Про яку плівку говорить ПАН,там така калюжа в л літку (всередині)-гірше атомної бомби,а вода в коодязях в Брищах-що тварини не хочуть пити (вонюча)
Цікава Показати IP 10 Лютого 2012 07:41
Окрім цього, Кузьмич каже, що взимку на об’єкт не приходять місцеві люди, які «порпаються» в смітті і шукають там цінні речі. Цікаво,а чиї це мішки з насортованим добром повсюди на фото
Брищук Показати IP 10 Лютого 2012 10:17
А колись ми боролися з бомжами. Разом із правоохоронцями ловили їх і вивозили ТА там і зараз бомжів повно, просто їх попереджають коли їде перевірка. Ви приїдьте без попередження і побачите що там робиться...їх там сотні
Gas Показати IP 10 Лютого 2012 11:44
Там не тільки бомжі! Там працюють звичайні люди які мають де жити і нормально ,і заробляють там дуже непогано
SADOK Показати IP 10 Лютого 2012 12:41
Там декілька перекупників заробляють, а інші у них в рабстві

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus