USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як відпочивається на закритій базі «Пісочне». КОМЕНТАРІ. ФОТО

20 Серпня 2013 21:00
На початку літа рішенням відповідних органів базу «Пісочне» закрили, поки там не наведуть порядок. Та, незважаючи на це, від відпочивальників тут все літо відбою немає. Аби розібратись в цій непростій ситуації, Волинські Новини вирішили побачити все на власні очі.

До кінця сезону відпусток і відпочинку залишаються лічені дні. Тому ті, хто цього літа ще не відпочивав, намагаються надолужити втрачене. Волинянам у цьому плані дуже пощастило – відпочити дійсно є де, адже наш край славиться своїми озерами. Та чи всі вони придатні для відпочинку? Виявляється, ні.

Та, не дивлячись на те, що відповідні органи за результатами перевірок закривають деякі рекреаційні об’єкти, вони і далі продовжують працювати, як ні в чому і не бувало.

Мова йде про базу відпочинку «Пісочне», яка знаходиться в Старовижівському районі. Як повідомляли Волинські Новини ще 12 червня, рішенням контролюючих органів, базу закрили.

Картина, яку побачили посадовці, кажуть, жахнула їх. У власників та орендарів будиночків - проблеми з документацією (наприклад, немає документів на землю), територія самовільно забудовується спорудами, які не здані в експлуатацію. Контейнери та вигрібні ями переповнені ще з минулого року. Нема що говорити і про водопостачання та водовідведення.

Природоохоронна прокуратура взялась досліджувати воду в озері, яка, стверджують, надмірно цвіте останнім часом. А посадовці пояснили власникам будиночків: спочатку необхідно навести порядок, створити нормальні умови для відпочинку, а лише потім приймати відпочивальників. Чиновники поїхали а база… а база продовжила жити своїм життям.

Для того, щоб перевірити правдивість цієї інформації, телефонуємо в Любомльське місьміжрайонне управління санітарно-епідеміологічної служби. Там повідомляють, що головного лікаря на робочому місці немає, і поспілкуватись з нами ніхто не може. За коментарем радять звернутись у Головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Волинській області. В прес-службі, своєю чергою, обіцяють дізнатись, чи дійсно база, на разі, закрита для відпочивальників.

Волинські Новини ж вирішили побачити все на власні очі.

Субота, вихідний день – їдемо на базу, щоб пересвідчитись в правдивості слів посадовців. Прибувши на місце, за 100 кілометрів від Луцька, замість закритої бази бачимо чимало відпочивальників, робочі магазини, бари, торгові точки. Люди, як і раніше, живуть в тих самих будиночках, плавають в озері, та відпочивають.








Поспілкувавшись з людьми, розуміємо, що про закриття бази вони навіть не здогадувались.

«Я з дітьми приїжджаю сюди вже декілька років підряд. Цього року тут все так само, як і минулого – мало що змінилось. Ну а про те, що базу закривали, я взагалі перший раз чую. Ми зателефонували чоловікові, в якого кожен рік знімаємо будиночок, без проблем забронювали на декілька днів. Про те, що після перевірки базу закрили, він навіть і не згадував», - розповідає пані Ольга, яка привозить сюди дітей вже п’ятий рік поспіль.

На питання, чи не боїться вона відпускати їх у воду, відповідає:
«Не боюсь. Сама тут плаваю, чоловік плаває, та і інші дітки. Все добре, в нас ніяких проблем зі шкірою чи здоров’ям після купання не виникало».

Були і такі, хто про закриття бази знали, але все одно вирішили приїхати сюди на відпочинок.
«Дізнались про закриття, але телефоном жінка, яка здає нам будиночок, сказала, що база працює як і раніше. Люди купаються, засмагають – відпочивають, одним словом. Особисто ми не переживаємо, що тут якась зараза може плавати, чи ще щось. Вода тут відносно чиста», - пояснює молода компанія.

Виходить, що люди, які здають кімнати в оренду, просто обманюють людей? Про це намагаємось поговорити з чоловіком, який приймає відпочиваючих вже не один рік.

Спочатку розмовляти пан Олександр не хотів, та лише після того, як ми пояснили йому, що це анонімно, чоловік розповів:
«Звичайно, води і каналізації тут немає. Вони ж хочуть зробити так, як на Світязі – щоб гарно, чисто, і т.д. Ми і самі не проти, та, скажіть будь ласка, куди ж ту каналізацію виводити?! Або перерити міжнародну трасу, щоб вивести нечистоти в болото, або прокладати труби аж за Буцин [[i]сусіднє село – авт.]. Це надзвичайно великі кошти, і ми самі це просто не потягнемо. Вода в озері чиста, а умови, вибачте, не такі шикарні як в тих депутатів, міністрів, та начальників. Вони звикли по своїх Турціях, Швейцаріях та Канарах кататись, то тут їм звичайно, кошмар. Ви пройдіться по пляжу, та запитайте людей, чи подобається їм тут. Є такі, що по 5-10 років підряд вже приїжджають: і компанії, і сім’ї, і парочки… Якби ж так все погано було, як кажуть ті, хто перевіряли, то хіба люди їхали б?», - розповідає чоловік.

«Та взагалі, ходили чутки, що базу просто потрібно було закрити. Просто тому, що так треба. Ну, ви самі знаєте як то в нас буває…», - додає пан Олександр.

І що ж ми маємо в результаті? «Закрита» база «Пісочне» пропрацювала у звичному темпі весь літній сезон. Сюди, як і раніше, приїжджають на відпочинок: хто з друзями, хто з сім’єю. А про те, що чиновники, незадоволенні станом об’єкту, закрили його, половина людей просто не знає, а іншій половині на це байдуже.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 21 Серпня 2013 09:24
Там просто гадюшник. Розсадник алкоголізму та антисанітарії. Потрібно не тільки закрити, але й знести всі картонні будки, які понаставляли.
Факт Показати IP 21 Серпня 2013 10:26
Є попит є пропозиція. Місцевій санстанції дали на лапку щоб не штрафувала. Ніхто силою туди не тягне.
Антон Показати IP 21 Серпня 2013 13:33
в черговий раз влада показала свою безпорадність, тільки з лохів стрижуть грошики і все, а "розумні" посилають на ...
ЗА ТВЕРЕЗУ УКРАЇНУ!!!! Показати IP 22 Серпня 2013 12:11
Клята алко-зараза уразила українців. От тому і живемо в такій ж*пі, бо всі бухають кругом, п"яні повертаються вночі з гулянок, сцють і блюють в ліфті, засер*ють під"їзди, а потім всі дивуються, чого бардак кругом такий! Кляті алканафти придумали собі "священний напиток", і тичуть те лайно всім "випий з нами", "ти мєня уважаєш", і ніяке свято без того лайна не обходить, "освячують" тим спиртовим лайном все - від весілля до похорону... потім сідають п"яні за руль, калічать і убивають людей... Замість того, щоб вкладати гроші в родину, в зручний побут, то пропивають, прогулюють все на тупих п'янках-гулянках, і попридумували дебільних прикмет "на коня", "за здоров'я" - а насправді тільки біда і болячки від того бухла! Не буде в цій проклятій країні порядку доки алкоголь має такий "культурний вплив" на всі явища!
Баннед до ЗА ТВЕРЕЗУ УКРАЇНУ!!!! Показати IP 22 Серпня 2013 17:07
Почитай историю, борец за трезвость. В принципе трезвый образ жизни это правильно, НО выпить иногда даже полезно :)
Галка Показати IP 22 Серпня 2013 13:02
ЗА ТВЕРЕЗУ УКРАЇНУ!!!!- мабуть аж монітор заплював,іди похмелись
Нарколог Показати IP 22 Серпня 2013 15:44
А хіба наші люди взагалі уявляють собі відпочинок без алкоголю? Звичайна картинка: спека, мангал-шашлик, горілка, пиво. Класно відпочив той хто більше випив й менше памятає.Гадюшники на кожному кроці, розливають мало не з банки, бруд, колгоспні дискотеки, розбещена молодь. Одного шкода - природи й озер!
Quattro Показати IP 23 Серпня 2013 11:14
Я вважаю, що кожен має право відпочивати як він хоче. В цьому і полягає сенс відпочинку. Кому з сім"єю повечеряти, а кому і пива попити, це вже особистий вибір кожного. А звинувачувати когось в зловживанні алкоголем, я вважаю, неправильно. На цій базі відпочиваю вже 4 рік і нічого катастрофічного там немає. Але якщо ваша дупа потребує білого трону і відпочинок для Вас - це полежати на ліжку перед телевізором та під кондиціонером, то вам не сюди!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus