USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ігор Лапін проігнорував прохання лучан про допомогу

8 Листопада 2017 10:40
Народний депутат Ігор Лапін проігнорував інтереси лучан, які через можливий зрив опалювального сезону в місті ризикували залишитися без тепла, та на прохання про допомогу надіслав банальну «відписку».

Нагадаємо, рахунки ДКП «Луцьктепло» заблоковані через аферу «Континіуму», адже «фірма-прокладка» «Тепелен» намагається незаконно стягнути 28 мільйонів гривень із підприємства. Для того, щоб опалювальний сезон не опинився під загрозою зриву, Луцька міська рада змушена виділяти гроші з бюджету на допомогу «Луцьктеплу».

Окрім того, влада шукає і інші шляхи для вирішення ситуації, яка склалася через «Тепелен». Так, ще 13 жовтня із відповідним проханням вплинути на власників «фірми-прокладки» виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт від імені громади звернувся до народного депутата Ігоря Лапіна, обраного від Луцька.

«Лучани стурбовані ризиками зриву опалювального сезону через критичний стан одного з найбільших підприємств, яке забезпечує належну життєдіяльність міста, – ДКП «Луцьктепло»… Реальна можливість виникнення соціального загострення через відсутність опалення не може не турбувати. Усвідомлюючи усі негативні наслідки блокування роботи підприємства, у тому числі значної заборгованості із заробітної плати перед його працівниками, керівництво міста та підприємства неодноразово зверталось до уповноважених представників товариства з проханням розблокувати рахунки «Луцьктепла», однак жодної відповіді не отримало», – йдеться в листі-зверненні до нардепа.

Окрім того, наголошено, що ситуація ускладнюється через ймовірний ризик припинення Проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста від Європейського банку реконструкції та розвитку, адже через заблоковані рахунки «Луцьктепло» не може виконати фінансові зобов’язання перед кредиторами та підрядниками. Проект, про який йде мова, передбачає використання 3,25 мільйона євро гранту на встановлення індивідуальних теплових пунктів у більше, ніж 200 багатоповерхівках міста.

У відповідь на звернення на адресу Луцькради прийшла звичайнісінька «відписка», датована 31 жовтня, в якій вказано, що Ігор Лапін «спробував розібратися в даному питанні». Але схоже на те, що нардепу все ж таки розібрати і не вдалося.

Народний обранець не знайшов, що відповісти на звернення, здійснене в інтересах лучан, тож просто перерахував статті ЗУ «Про статус народного депутата України» та Конституції України, відповідно до яких «посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією та законами України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
я Показати IP 8 Листопада 2017 10:50
Жо-у до влади привели!От так воно віддячело людям котрі за нього голосували.
Все правильно Показати IP 8 Листопада 2017 11:10
ДКП Луцьктепло як і багато інших підприємств роками доводили до стану на межі банкрутства, а тепер хочуть щоб це питання "вирішилося"... Люди, Ви навіть і не уявляєте наскільки у наші любій Україні все прогнило у корпораційно-владних відносинах.
Лучанка Показати IP 8 Листопада 2017 11:15
Ай, молодєць! Хоч напружився відписку написати.
скептик Показати IP 8 Листопада 2017 11:33
відписка ляпіна нічим не гірша і не е краща від сотень відписок люцького міськвиконкому. а чим думали великі гаспідарі, окрім власних шкурних інтересів, коли дозволили приватизувати котельню ? https://www.volyn.com.ua/news/18191-shcho-krietbsya-za-proektom-privatizatsii-kotelbni.html і де "справедлива " волинська Феміда, яка засунула язика по самі булки ?
НЕЙТРАЛ Показати IP 8 Листопада 2017 12:11
ЗГАДУЮ ЯК ВІН ЗБИРАВ ЛЮДЕЙ ЗА ЗАГСОМ БІЛЯ ПАРКУ В ДВОРАХ ПЕРЕД ВИБОРАМИ.ВИ БАЧИЛИ ЦЮ ДОРОГУ В ДВОРІ ДЕ ВІН НАБИРАВ ЕЛЕКТОРАТ.НАВПРОТИ ПАТІОДЕФІОРІ РЕСТОРАНУ.Я ТАМ ЛЕДЬ НА ПЕРШІЙ ПЕРЕДАЧІ ЇДУ.ПРИ?УРОК ОДНИМ СЛОВОМ.
IGOR Показати IP 8 Листопада 2017 14:21
Банальна відписка від Лапіна . Хтось сподівався на більше ? На вигороджуючи чиновників, які "прошляпили" котельню, з впевненістю можна сказати, що допомоги від "Луцького" депутата не дочекаєтесь.
Тася Показати IP 8 Листопада 2017 14:35
А він ігнорує всі прохання,крім тих,що просить його коханка-режисерка Наталка максимчук.
User Показати IP 8 Листопада 2017 18:07
Він краще пацанам своїм поможе. Чужим пацанам реальному пацану допомогти впадло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus