USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Інвалідів у Луцьку обманюють держустанови!?

30 Листопада 2014 22:00
Громадські активісти заявляють, що люди з особливим потребами не завжди можуть отримати в Луцьку передбачені для них пільги, а судові справи тягнуться роками.

Про це йшлося під час заходу з нагоди Міжнародного дня інвалідів 28-го листопада в Луцьку в Центральній бібліотеці для дорослих.

Як розповіла голова об’єднання громадської організації «Волинське об’єднання ветеранів, інвалідів та постраждалих на виробництві «Захист» Тетяна Хмільовська, в Україні є 2а5 мільйона інвалідів, з яких 5336 людей – волиняни.

«День інвалідів – це час, щоб донести владі про наші проблеми. Адже життя людей зі скривдженою долею не завжди цікавить наших чиновників. У Луцьку одне з гірших ставлень до інвалідів у всій Україні.

Нам доводиться в судах відстоювати свої права на пільги, справи затягуються на 5-8 років. Окрім того, призначають розгляд справи не на першому поверсі, а вище - це принизливо для нас, це знущання. Є ще одна проблема: через непорозуміння між собою відділення Фонду соціального страхування та органів соціального захисту, інваліди лишаються без державної підтримки й передбачених для них пільг», - інформує Тетяна Хмільовська.

З її слів, за зверненням ГО «Захист» до Генеральної прокуратури України щодо неправильного нарахування втраченого заробітку порушено кримінальну справу по факту шахрайства.

Зауважимо, що громадська організація «Волинське об’єднання ветеранів, інвалідів та потерпілих на виробництві «Захист» створена рік тому й налічує 162 члени за станом на 10 жовтня.

«Ми ще молоді, але нам вже вдається відстоювати і захищати права людей з особливими потребами. Також ми співпрацюємо з різними організаціями і фондами, які нам допомагають, зокрема відчуваємо чималу підтримку від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», - розповідає голова об’єднання громадської організації.

Також під час заходу люди з особливими потребами представили свої творчі доробки, а це - вишивка, картини, ікони. «Тут вони можуть доти фору здоровим людям», - наголошують громадські активісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus