USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Інваліди Волині вимагають у влади півмільйона за роботу. ВІДЕО

15 Травня 2013 12:44
Держава, бідкаються люди, ошукала волинських інвалідів на півмільйона гривень. Ці люди, хоч і мають різні фізичні вади, жодної роботи не бояться. Вони - будівельники, сантехніки та електрики. Старанно виконують найскладніші підряди – аби лиш гроші платили вчасно.

Та саме з цим, кажуть, і біда. Вже кілька місяців півсотні працівників Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів «Енергія –І» не можуть дочекатися від держави півмільйона гривень за виконану роботу. Скоро й нагодувати дітей буде нічим – ледь не плачуть трударі, - інформує ICTV.

«Мені треба годувати родину, платити за квартиру. Ми повлазили по магазинах у борги. Вже не пам’ятаєш, у кого позичав гроші. Їсти немає чого. От свята - і не можна шматок ковбаси купити. Що то за робота така?», - скаржиться працівник Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів «Енергія – І» Олександр Харчун.

Знайти роботу людям з особливими потребами надзвичайно складно, і вони хапаються за будь-яку можливість працювати. Тому керівництво центру, не дочекавшись від держави допомоги, пішло на неабиякий ризик, узяло кредит людям на зарплату.

У казначействі виправдовуються - контролювати виплати кільком сотням бюджетних установ – не їхня компетенція, і все списують на бюрократію.
«Можливо через скрутності бюджету немає таких коштів. Можливо через те, що не готові документи для реєстрації фінансових зобов’язань і юридичних зобов’язань в органах державного казначейства», - каже начальник управління Державної казначейської служби України у Луцьку Анатолій Марчук.

Нині керівництво центру готує листи в прокуратуру. А працівники налаштовані радикально. Кажуть, якщо чесно зароблене їм не виплатять – перекриватимуть дорогу біля обласної адміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 15 Травня 2013 12:50
Директор центру є аферистом.
Угугу до лучани Показати IP 15 Травня 2013 13:56
Цілком згідний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus