USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Історико-архітектурний план Луцька хочуть зняти з розгляду Мінкульту

25 Червня 2018 16:23
Документ, важливий для функціонування Луцька та його історичної частини, не враховує пропозицій депутатів міськради та не погоджений належним чином у відповідних інстанціях. Зокрема, ознайомитися з ним не мали можливості в Державному історико-культурному заповіднику. Тому члени бюджетної комісії міськради хочуть зняти його з розгляду у Мінкульті.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 25 червня.

Член комісії Павло Данильчук зауважив, що про створення історико-архітектурного опорного плану говорять вже протягом двох років. Торік проект документу розглядали під час засідань комісії і пропозиції депутатів не були враховані. Також він додав, що фактично не провели громадських слухань щодо проекту, було лише формальне оголошення у газеті «Луцький замок». Документ, на розробку якого витратили мільйон гривень, зараз перебуває на погодженні у Міністерстві культури.

Своєю чергою, заступник директора історико-культурного заповідника Віктор Баюк повідомив, що повинно бути замовлення на проектування, яке замовник (міськрада) дає виконавцю (Державному інституту культурної спадщини). Дирекція заповідника зверталася, аби їй надали це завдання. З його слів, у документі справді не вказані межі території заповідника. Отже, міськрада дала завдання на проектування всупереч власному рішенню, що якраз погоджувало межі заповідника. У посадовця немає інформації про те, чи документ погоджений і чи його офіційно представляли в заповіднику.

Оскільки засідання ради в Міністерстві культури, де погоджуватимуть документ, відбудеться вже у липні і воно є передостаннім етапом (останнім є затвердження плану під час сесії міськради), депутати пропонували повернути проект на погодження заповідником та обласним управлінням архітектури. Відтак, звертатимуться в Міністерство культури через Державний інститут культурної спадщини, аби повернути документ, відкоригувати його, а потім знову подати у Мінкульт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus