USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Із якими проблемами найчастіше стикається волинська молодь

25 Червня 2018 10:25
Серед основних проблем сучасної молоді – конфлікти з батьками, бажання психологічно відділитися від них, труднощі в стосунках із партнером, питання працевлаштування. Про це розповіла психолог, гештальт-консультант, молодший спеціаліст ГО «Центр психології та психотерапії» Катерина Меркулова.

Вона пояснила, що головні проблеми молоді безпосередньо пов’язані з основними завданнями, які стоять перед цим віковим періодом. Це вибір і оволодіння професією, створення сім’ї, визначення своєї ролі в суспільному житті.

«Наша молодь дуже амбіційна, активна, вона хоче розвиватися і, відповідно, працювати на роботі, яка подобається і приносить хороший заробіток. Однак часто це їй не вдається одразу. Загалом сам процес пошуку роботи, проходження співбесід, влиття в колектив є дуже стресовим. Потрібно близько півроку для того, щоб призвичаїтися до нового місця роботи. Також молодь часто задається питаннями, «який я є?», «чого я хочу?», «чого можу досягти?», «як можу бути корисним іншим?» Тобто молодь шукає своє місце в суспільстві, те, яке дійсно їй підходить», – зазначила Катерина Меркулова.

Та додала: «Окрім того, сучасна молодь стикається з більшою кількістю варіантів для вибору – від продуктів чи одягу до навчальних закладів чи місць для подорожей. Це може становити труднощі, адже постійний великий вибір може призводити до сумнівів, тривоги та страхів».

Читайте більше в інтерв’ю: Апатія, професійне вигорання, завищені очікування та конфлікт поколінь – луцький психолог про сучасну молодь

До основних тривожних ознак, на які варто молоді звернути увагу, психолог зарахувала погіршення стосунків із близькими, батьками, друзями, колегами, коли власні рішення не допомагають, а лише призводять до розриву стосунків; коли людина почувається подавленою, розгубленою, роздратованою, стривоженою довгий час (більше двох місяців); наявність апатії, коли взагалі нічого не цікавить або ж є велике розчарування в собі; коли юнак чи дівчина не отримує задоволення від життя, не відчуває радісних моментів, втрачає чутливість; під час переживання непростої життєвої ситуації або психотравмуючої події (втрата близьких, аварія, переїзд, звільнення з роботи тощо).

У таких випадках Катерина радить звернутися за психологічною допомогою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus