USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Із луцького аеродрому депортують фірму з кримською пропискою

26 Квітня 2014 13:09
Командування військової частини А3186, яка дислокується на луцькому аеродромі, планує розірвати договір про спільне використання летовища із ТОВ «Шанті».

Про це йдеться у відповіді на запит депутата облради Василя Байцима, – повідомляє IA ZIK.

У відповіді на запит за підписом командира частини полковника Умриша йдеться, що аеродром розташований на території Жидичинської та Прилуцької сільських рад загальною площею майже 333 гектари, переданій у постійне користування Міноборони.

«Військову частину включено до бойового складу Повітряних сил, а військовий аеродром є оперативним для авіаційних частин по прикриттю особливо важливих об’єктів держави на території Волинської області. Інфраструктура аеродрому є державною власністю, належить Міноборони та знаходиться на балансі інженерно-аеродромного управління командування Повітряних сил ЗС України», – стверджують військові.

Умриш нагадує, що задля розбудови аеродрому для спільного використання військовою та цивільною авіацією 2 вересня 2011 року було підписано договір про спільне використання аеродрому між ТОВ «Шанті» та військовою частиною А3186. «На цей час ТзОВ «Шанті» заходів щодо виконання умов договору про спільне використання військового аеродрому для потреб цивільної авіації не проводить. У зв’язку з цим командування військової частини ініціює розірвання договору про спільне використання аеродрому», – йдеться у відповіді на запит.

Наразі інфраструктура аеродрому знаходиться у задовільному стані і придатна для виконання бойових задач.

Як відомо, в луцькому аеропорту «Шанті» обіцяла розвинути логістичний центр з доставки вантажів з Китаю, колишніх країн СНД до Луцька, а далі – автомобільним і вантажним транспортом в Європу. Можливі, мовляв, також варіанти доставки вантажів авіацією з Луцька

Що цікаво, в інтернет-ЗМІ знаходимо чимало повідомлень, що фірма «Шанті» у другій половині 2010 року – першій половині 2011 року цікавилася регіональними аеропортами у Вінниці, Сумах, Бердянську, Ужгороді, Севастополі та інших містах. Зачасту тут також обіцялися мегасучасні об’єкти.

Однак інформації про завершення хоча би одного з них знайти у відкритих джерелах не вдалося.

Пошук відомостей у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців засвідчив, що основним видом діяльності ТОВ «Шанті» є допоміжне обслуговування авіаційного транспорту. Статутний капітал фірми – 888 гривень. Зараз «Шанті» має кримську прописку і розташоване за адресою: Сімферополь, проспект Кірова, 29/1.

Засновником цього підприємства є ТОВ «Сапфір» із Вінниці, де квартирується на вулиці Р.Скалецького, 38а. Статутний капітал цієї фірми теж не вражає – аж 500 гривень. Засновником і керівником «Сапфіру» є Ткаченко Юрій Володимирович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus