USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Каддафі готові знищити спецбомбою

21 Березня 2011 13:30
Британський міністр оборони Лаєм Фокс визнав, що лівійський лідер Муаммар Каддафі може стати мішенню для ударів з повітря.

Про це повідомляє ТСН .

Заради цієї мети королівські ВПС можуть скинути на притулок Каддафі "руйнівник бункерів" - бомбу великої потужності, яка пробиває броню захищених підземних об'єктів. Така атака буде санкціонована лише за відсутності ризику для мирних жителів, пообіцяв міністр.

"Міжнародне співтовариство хоче, щоб його (Каддафі) правління закінчилося і щоб лівійський народ взяв владу в країні у свої руки", - сказав Фокс в інтерв'ю британським ЗМІ. Він додав, що зміна режиму не є метою Великобританії, але не виключив, що це станеться завдяки діям самих лівійців.

Міністр не виключив патового результату військової компанії, за якого Каддафі залишиться при владі, але втратить контроль над частиною території Лівії.

Водночас раніше у Франції та США офіційно заявляли, що операція в Лівії, яка проходить в рамках резолюції ООН "жодним чином" не ставить за мету усунення полковника Каддафі, а ведеться виключно з метою захисту цивільного населення. В адміністрації Барака Обами запевнили, що має місце не війна, а всього лише гуманітарна операція зі скромними завданнями, яка не спрямована на зміну режиму.

Тим часом лідер Ліги арабських держав, Китай і Росія різко розкритикували Америку, Францію і Великобританію за те, що операція в Лівії вийшла за рамки початкових цілей. На їхню думку, коаліція, сформована за принципом добровільності, можливо, застосувала силу, яка не відповідає ситуації, і опинилася на небезпечній межі. Зокрема, ледь не зробила повалення Каддафі відкритим завданням політики ООН.

21 березня сили міжнародної коаліції - Великобританія, Франція, Італія, Бельгія, США, Канада і Катар - відновили удари по об'єктах у Лівії в рамках санкціонованої Радбезом ООН операції "Одіссея. Світанок", розпочатої 19 березня.

За даними британського міністерства оборони, піддалися бомбардуванню "ключові центри лівійської системи ППО", а також військові об'єкти поблизу столиці Тріполі і міст Місрата і Сірт.

Серед інших було здійснено "символічний" напад на резиденцію Каддафі в Тріполі, в результаті чого на її території була повністю зруйновано триповерхова адміністративна будівля, яка служила центром командування військ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus