USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Каддафі закликав варварів припинити бомбардування

29 Березня 2011 12:23
Лівійський лідер Муаммар Каддафі звернувся до світової спільноти із закликом припинити військову операцію в його країні. У листі, адресованому керівникам країн-учасниць міжнародної коаліції, він назвав їхні дії "варварським нападом".

Про це інформує ТСН .
29 березня в Лондоні проходить саміт, присвячений ситуації в Лівії. Участь у саміті беруть 35 країн, включаючи сім арабських держав. У зверненні до присутніх Муаммар Каддафі порівняв авіаудари НАТО з діями Адольфа Гітлера під час Другої світової війни.

Військова операція в Лівії проводиться з 19 березня. Міжнародне втручання було санкціоновано ООН. Операція передбачає створення в Лівії безпольотної зони, а також нанесення точкових ударів по позиціях військ Каддафі.

На першому етапі бомбардування здійснювала міжнародна коаліція у складі США, Великобританії, Франції і ряду інших країн. З 27 березня операцією керує НАТО.

Втручання коаліції призвело до посилення лівійських повстанців, які наприкінці минулого тижня почали контрнаступ на позиції урядових військ. 28 березня сили Каддафі зупинили просування бунтівників у районі міста Сирт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus