USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хресна хода у Луцьку: молитви за перемогу та мир

10 Квітня 2015 14:29
Добробуту та щастя для українського народу, а також перемоги та успішного повернення українських воїнів додому просили в Господа учасники загальноміської хресної ходи.

Загальноміська хресна хода відбулася 10 квітня у Луцьку.

Сотні вірян Української Православної Церкви Київського Патріархату пройшли від Хрестовоздвиженського храму вулицею Лесі Українки до Свято-Троїцького кафедрального собору. У святому дійстві брали участь як люди поважного віку, так і молодь, а також цілі родини із найменшими дітьми.

Учасники ходи зробили 12 зупинок, що символізували останні події у земному житті Христа. Під час зупинок священики зачитували відповідні фрагменти Святого Євангелія. Символічний хрест ніс митрополит Луцький та Волинський Михаїл. Дорогою збирали пожертви, а також окроплювали святою водою усіх охочих. Працівники різноманітних закладів із радістю впускали священиків, аби ті окропили приміщення. За дійством спостерігали з балконів мешканці будинків на вулиці Лесі Українки, навіть будівельники на час ходи припинили роботу.



Втім, попри загальний піднесений настрій, не обійшлося без інциденту. Так, на вулиці Лесі Українки один чоловік обурився, коли до нього підійшли із кошиком для пожертв на храм, а після того, як священик окропив його, той почав кричати «що ти на мене прискаєш?!». Працівники міліції, які забезпечували правопорядок під час релігійного дійства, заспокоїли чоловіка, тож на цьому інцидент вичерпався.



У молитвах під час ходи просили в Господа миру, добробуту та щастя для українського народу, щоб усі воїни повернулися додому з перемогою живими та неушкодженими. Просили, аби Господь охороняв Луцьк та всіх його мешканців від нашестя загарбників. Приєднуватися до святого дійства запрошували усіх охочих.

Завершилася хода у Свято-Троїцькому храмі, де служитимуть вечірню із винесенням плащаниці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus