USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хто винен у тому, що у Луцьку будинок «потопає у нечистотах». ФОТО

25 Жовтня 2013 18:00
Понад 10 років ми тонемо у нечистотах, - говорять лучани про підвал власного будинку. Утім, у міськраді та у жеку стверджують, що винні самі люди.

Підвал будинку, що на вулиці Андрія Шептицького, 34, уже понад 10 років затоплений. Мешканці скаржаться на те, що не можуть позбутися огидного запаху не лише у підвалі, а й у власних квартирах.

Зі слів лучан, куди тільки вони не звертались, у які двері не стукали, шукаючи допомоги, – усе марно.

Тож Волинські Новини вирішили дослідити пікантне питання і перевірити, що ж насправді заховане за дверима злощасного підвалу.

Щойно кореспондент видання відкрила двері до приміщення, як у ніс «вдарив» різкий запах.

«Це тому, що часто прориває каналізацію, тож підвал наскрізь просяклий людськими відходами», - пояснює мешканець будинку Олексій.



Далі по коридору – смердюче болото, пройти можливо лише пересуваючись по цеглинах чи інших предметах, що валяються на землі. Із стелі капає конденсат, а із труби опалення «легким душем» тече вода.





«Скільки себе пам’ятаю, ремонту у підвалі та під’їздах ніхто не робив. Звертались до жеку, але там сказали платити й назвали кругленьку суму. А що, коли наш дім рухне, як і той, що на вулиці Рівненській? Де тоді житимемо...», - бідкається багатодітна мама Ірина Федчук, яка мешкає у горезвісному будинку.

80-річна пенсіонерка Ніна Смаль розповіла, що перша інстанція, куди звертались мешканці - ЖКП №7. Зі слів жінки, звідти прийшов сантехнік, який «забинтував» трубу та вкрив її цементом. Через декілька днів біда повторилась.



«У жеку сказали, що винних потрібно шукати у котельні. У котельні ж порадили звернутись до ДКП «Луцьктепло». Але до чого тут вони, якщо прорвало трубу з холодною водою. Скаргу писали усім домом, якщо з цього нічого не вийде – підемо далі», - жаліється пані Ніна.

Волинські Новини попросили прокоментувати ситуацію директора ЖКП №7 Миколу Гарбарчука. Він розповів, що з початку жовтня цього року до комунального підприємства надійшло 20 заявок із проханням вирішити проблему забиття зовнішньої та внутрішньої каналізацій.

«Ми попередили людей, що для того, щоб залагодити питання, доведеться відключати воду. Звісно, людям це не сподобалось. Але, коли наші працівники почали прочищати каналізацію, то жахнулись. Із труби подіставали різний мотлох, починаючи від коров’ячих кишок і закінчуючи ганчірками та засобами жіночої гігієни. Також знайшли й гілочки від винограду та овочі», - зазначив Микола Гарбарчук.



Як розповів директор ЖКГ, якому підпорядковується цей будинок, у понеділок, 21 жовтня, сантехніки були змушені «кидати гирю» для прочистки труб, бо їх вкотре забили. Також комунальник пояснив, що жодних грошей жеківці у людей не вимагали. Якщо є проблеми з внутрішньобудинковою каналізацією (наприклад, забитий стояк), усі ремонтні роботи виконують безкоштовно, але коли мешканці забивають каналізацію у власній квартирі, тут уже є певна калькуляція.

«Перепрошую, але як окрім слова «бидло», можна назвати людину, яка лінується виносити сміття, натомість кидаючи його в унітаз. Якщо люди не змінять власного ставлення до майна, то жоден жек їм не допоможе», - резюмував комунальник.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Іван Кубіцький розповів, що працівники ЖКП №7 інколи двічі на день виїздять на виклики до цього будинку.

«Вибачте, але 22 забиття за місяць – це вже занадто! Учора була проблема з проривом теплотраси. Через це вода у підвалі. Ну, а де залишки фекалій з каналізації – там багно, тому і такий запах. Якщо люди викидають ганчірки в каналізацію – про що ще можна говорити? Яка культура – такі і результати», - підсумував посадовець.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ РЯТУВАТИМУТЬ БУДИНКИ, ДЕ МОЖЕ ЗАГИНУТИ 10 ОСІБ











Підготувала Вікторія Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тарас Показати IP 25 Жовтня 2013 18:07
а навіщо ви громадо платите за утримання будинку? дармоїдів чинуш з жеку розгодовуєте? чому ви маєте бігати по інстанціях і шукати правди? ви повідомили диспетчеру з жеку і вони мають бити на сполох і негайно вирішувати проблему. ви їм вже за цю роботу заплатили.
МЯР Показати IP 25 Жовтня 2013 18:21
Я сказав: біля оглядового майданчика не прибирати, каналізації не ремонтувати, застройкі де попало не запріщати, тєлєвізори на стовпи ципляти, в туалет ходити в буратіно і так буде поки я МЯР.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus