USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Хвилина миру – вперше у Луцьку

9 Травня 2015 01:10
Аби вшанувати тих, хто не повернувся з поля бою, та тих, хто зараз боронить нашу незалежність, сотні лучан зібралися у річницю капітуляції нацистської Німеччини у рамках акції «Перша хвилина миру».

Акція відбулася 8 травня на Театральному майдані у Луцьку.

Пізно ввечері декілька сотень лучан зібралися, аби послухати виступи вихованців Волинського державного училища культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського та вшанувати полеглих, запустивши символічні кульки пам’яті у вечірнє небо. Під час виступу лунали знані класичні твори, а також пісні українських композиторів. Ведучі зичили мирних літ, добробуту, щастя та долі Україні, згадували про відважних захисників свободи та незалежності держави, наголошували на тому, що країну не варто ділити на захід та схід.



Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик нагадав, що 70 років тому о 23 годині відбулося повторне підписання акту капітуляції нацистської Німеччини перед країнами антигітлерівської коаліції, і в Європі запанував мир. Сьогодні, з його слів, вшановують пам'ять тих, хто на фронтах та в німецьких і російських концтаборах віддавав найдорожче – своє життя - за свободу людства. Він наголосив, що всі думали, що ця війна буде останньою в Європі, і більше ніколи не буде чутно пострілів та звуків гармат. Так і сьогодні лучани мали б сказати, що ганебна війна закінчилася 70 років тому, і настає хвилина миру, але, на жаль, ніхто не міг подумати, що через 70 років, сьогодні, знову доведеться казати «ні - війні», вшановувати пам'ять тих, хто зовсім нещодавно молодим віддав життя за свободу і незалежність України.

З його слів, сьогодні сивочолі ветерани Другої світової війни, ветерани Української повстанської армії, Збройних Сил України об’єдналися разом, щоб ще раз довести усьому людству, що Україна не хоче воювати і є мирною європейською державою.



Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що сьогодні Україна вперше 8 травня відзначає День пам’яті та примирення. У цей день 70 років тому завершилася Друга світова війна, що прокотилася Україною та Волинню, забравши мільйони життів, і сьогодні гинуть патріоти, які захищають Україну на сході держави. Він закликав присутніх завжди пам’ятати тих, хто віддав за нас життя, і просити Бога, щоб він дав можливість відзначити 8 травня наступного року феєрверками.

Після виступів можновладців пам'ять усіх полеглих вшанували хвилиною мовчання. У небо запустили символічні сині та жовті повітряні кульки пам’яті, згадавши усіх, хто поліг за мир.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Миру Україні Показати IP 9 Травня 2015 07:14
Людині так мало треба для щастя, але на жаль, так багато, щоб це зрозуміти...
пр Показати IP 9 Травня 2015 08:43
блеф
Анонім Показати IP 9 Травня 2015 10:49
Любопытно, почему эта акция была приурочена к дате подписания сепаратного подписания капитуляции Германией, США, Англией и Францией, а не к дате капитуляций Германии перед нашей страной, внесшей основной вклад в эту победу?
Анонім до Анонім Показати IP 9 Травня 2015 11:39
Підтримую!
Путин до Анонім Показати IP 9 Травня 2015 13:12
Это какой нашей страной?
Анонім до Путин Показати IP 9 Травня 2015 13:16
В той, в которой лично я вырос. А если ты отказываешься от наследия Союза Советских Социалистических Республик, то будь добр, откажись также и от победы над фашисткой Германией. Надеюсь, что ты не такой долдон, как Яценюк, утверждающий, что именно Украина, которой в то время как государства не было, освободила Европу от фашизма, представителей которого, например, во Львове встречали с хлебом и солью.
житуха Показати IP 9 Травня 2015 21:40
Що ми дурний, наївний, заздрісний, продажний і зрадливий і незаконопослушний народ ! Бардак був, є і буде на Україні. Політики вивчили менталітет українця і знають, як нами дурачками керувати і пряником підкупляти. Ми кишенькові патріоти , а страдаємо ми і наші діти і ще будуть внуки, бо дурних родичів мають .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus