USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скільки насправді загиблих під Зеленопіллям

11 Липня 2014 16:33
У прес-центрі АТО спростували інформацію про кількість загиблих і повідомили, що за останню добу загинуло 23 військових (з урахуванням втрат у Зеленопіллі).

У той же час Міністерство оборони України повідомило, що під час обстрілу українських військових терористами під Зеленопіллям загинули 19 бійців, ще 93 отримали поранення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про щонайменше 30 загиблих українських військових біля села Зеленопілля Луганської області під час обстрілу російськими бойовиками з установки «Град».


Згідно з повідомленням прес-центру АТО, щонайменше 23 українських військових загинули в районі проведення АТО за минулу добу, включаючи обстріл терористами з "Граду" нашого блокпосту в районі Зеленопілля.

«В засобах масової інформації поширюється недостовірна інформація щодо надвеликої кількості постраждалих з числа учасників АТО.

Офіційно повідомляємо, що за минулу добу, під час виконання спеціальних завдань, в різних районах, де триває активна фаза антитерористичної операції, загинуло 23 військовослужбовця Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України (з урахуванням втрат у Зеленопіллі). 93 українських військовослужбовців та прикордонників отримали поранення та контузії різного ступеня важкості. Усім пораненим надана кваліфікована медична допомога», - йдеться у повіомленні.

У Міноборони повідомили:

Виконуючи завдання з прикриття ділянки Державного кордону в Луганській області, загинули військовослужбовці Збройних Сил України

У ніч з 10 на 11 липня підрозділи батальйонної тактичної групи механізованої бригади вийшли в опорний пункт в район 17 км південно-східніше населеного пункту Ровеньки, Луганської області, із завданням щодо прикриття визначеної ділянки Державного кордону.

О 4.30 ранку в їх бік терористами було відкрито вогонь з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град». Внаслідок обстрілу загинули 19 військовослужбовців Збройних Сил України, ще 93 отримали поранення.

Згідно з попередніми даними, бойовики здійснювали постріли з відстані понад 15 км. У відповідь було нанесено удар авіації. Інформація щодо знищення реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град» уточнюється.

Керівництво Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України висловлює щирі співчуття батькам, рідним та близьким загиблих військовослужбовців у зв’язку із трагічною непоправимою втратою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 11 Липня 2014 17:22
"Він розповів, що обстріл почався о 4.40 ранку, що внаслідок нього весь табір військовиків розгромлено, вбито більш як 50 чоловіків, понад 100 поранено" - это слова участника боя (http://www.volynnews.com/news/society/kilkist-zahyblykh-pid-zelenopilliam/). Так сколько погибло, 19 или больше 50?
Анонім Показати IP 11 Липня 2014 23:17
коментар було видалено
000 Показати IP 12 Липня 2014 06:17
Вам немає чим зайнятись?Опускаєтесь до рівня базарних бабок.Співчуття,повага до загиблих,важкопоранених.Біль втрат,жалоба рідних переповнюють людей.А ви суки 19 ілі 50.На чий млин воду поливаєте?Путінські зомбі,чи просто мізки в голові не варять?Після граду взагалі жахлива картина.
не розумію Показати IP 12 Липня 2014 10:20
Для чого під час бойових дій за умов застосування військами Росії таких залпових систем вогню ставити РЯДОЧКОМ МАШИНИ, техніку?! щоб їм легше було вцілити і менше снарядів витратити? Це ж прямі попадання! Хоча б на 10 м далі одна від одної, так - збільшиться площа для охорони периметру, але треба ж вибирати - або-або. Висновок роблю з фото.
самсон Показати IP 12 Липня 2014 11:20
ВЛАДА МАЄ ВІДПОВІСТИ ЗА МАСОВЕ ЗНИЩЕННЯ НАШИХ ВОЇНІВ! БЕЗДАРНІ КОМАНДУЮЧІ ПОВИННІ ПОНЕСТИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ !!! НА ДОНБАСІ ВВЕСТИ ВІЙСЬКОВИЙ СТАН ! ТЕРОРИСТІВ В ПОЛОН НЕ БРАТИ, ЗНИЩУВАТИ ВСІХ НА МІСЦІ!!! Крістіна Гінка Дорогі українці! Сьогодні сталася велика біда!!! Всі ЗМІ просто відкрито брешуть. Сьогодні на Сході загинуло більше 100 військових з Яворова, всіх сьогодні-вчора тільки привезли в зону АТО. Інформацію маю з прямих джерел. Воює в нас багато там знайомих. Вони, навіть не встигли освоїтися. Таких там називають "школярами", бо привозять на шкільних автобусах. Просто сказати, що це було звичайне знищення наших воїнів - це нічого не сказати!!!! Установка Град їх просто зрівняла із землею. Запитання до влади?????? ЧОМУ ВЧАСНО НЕ БУЛА ВИЯЛЕНА І ЗНИЩЕНА ДАНА УСТАНОВКА?????? Будь-хто , хто служив в ПВО, знають, що це можливо зробити і ліквідувати, ще на виході ракети!!!!! Причина одна - не було наказу на це від командування!!! Ми возили для цих хлопців бронижилети, а решта поїхали просто ГОЛІ і ГОЛОДНІ!!!! Але їхали, не болися, їхали свідомо, знали, що можутоь не вернутися!!!! Українці, нас знищують, нас просто ліквідовує влада, бо знає, що хлопці, які повернутся звідти живими, владі цього не пробачать і буде людська помста страшною..... Українці - нам брешуть!! Загинуло сьогодні дуже багато, орднозначно тільки більше 100 воїнів і не тільки з Яворова, а з багатоьох інших регіонів!!!! в ЗМІ кажуть - 24 вйськових. ЦЕ БРЕХНЯ!!! Це замовчування страшних фактів! Це вже не АТО, це вже не війна, а звичайне знищення нормальних людей. Зрада в керівництві АТО, в тилу сидять абсолютно непрофесійні військові, які продовжують відсилати незахищених солдатів в зону АТО!!!! Вже ж не перший тиждень воюємо, до цього часу , принаймі, можна було б забезпечити всіх бронижилетами і НАГОДУВАТИ!!!! Так, від "Граду " бронижилети не захистять, але сам факт такого злочину проти народу, це просто жахлива трагедія для нас! Рішення приймають повільно, блокуються, крадуть всі і все навколо, а наші хлопці гинуть....... Ми мусимо нарешті цьому мказати - НІ!!! Постійно говорять про мирних жителів сходу, що вони беззахисні, ми маємо приймати тут, у нас, їх чоловіків, які можуть воювати , які можуть принаймі наводити там, у себе, лад, , годувати і сприятри, жаліти і надавати притулок. А гинуть там за цих "мирних", хіба не наші мирні жителі, та ще й як м"ясо гинуть!? Боже сохрани Україну, сохрани її синів, від смерті, від злочинної влади, які їх посилає на смерть!!
НОНА Показати IP 12 Липня 2014 12:05
По всім даним під удар "Граду" потрапила 2-га тактична група 24-ї механізованої бригади (Яворів) та підрозділ прикордонників які мали завдання перекрити шляхи, що ідуть від кордону з Росією. Дане угрупування стало табором посеред поля і по ньому сьогодні зранку було нанесено удар усановкою "Град" з відстані 10-15 км про яку наша розвідка знала і яка була розміщена біля лікувального закладу ( для прикриття). Попередні втрати 27 вбитих (23- МО і 4-прикордонники) і порядка 90 поранених. Великі втрати в техніці. Вогневий удар було нанесено по всім правилам військової науки з пристрілкою. Тому треба зрозуміти, що воюють проти нас не дилетанти, а досвідчені люди і воювати з ними треба згідно всіх правил військової науки. Земля пухом нашим загиблим воїнам та найщиріщі співчуття рідним і близьким загиблих.
саша Показати IP 13 Липня 2014 12:42
Ми працівники роти патрульної служби м. Луцька приносим найщиріщі співчуття рідним і близьким загиблих.Земля пухом нашим загиблим воїнам та готові їхати на схід захищати свою батьківщину!Лише чекаєм наказу!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus