USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кліматичні протести в Лондоні: поліція затримала понад 700 людей

20 Квітня 2019 23:15
Протягом останнього тижня у британській столиці екологічні активісти руху «Повстання проти вимирання» перекривають найбільші вулиці та автошляхи. Під час протестів затримані понад 700 людей.

За офіційними даними, станом на суботу, 20 квітня, правоохоронцями затримано 718 осіб. Обвинувачення за цей час висунуті 28 мітингарям, інформує DW.

Поліцейські відділки мають труднощі із розміщенням усіх затриманих. Через протести з сусідніх районів до столиці Великобританії переведені близько 200 правоохоронців. Багато представників сил безпеки продовжують працювати і на вихідних. Суди у столиці перезавантаженні.

Перша акція протесту «Повстання проти вимирання» відбулась 15 квітня. Мітингарі перекрили міст Ватерлоо і кілька перехресть великих вулиць в центрі британської столиці, де влаштували сидячі протести. Після цього акції продовжувались щодня – внаслідок цього транспортний рух був паралізований в кількох центральних районах Лондона.

Акція «Повстання проти вимирання» була почата в минулому році та проходить у європейських містах. У Великобританії її учасники вимагають в уряду оголосити надзвичайний стан щодо клімату, скоротити викиди парникових газів до нульового рівня до 2025 року, а також проводити зібрання громадян з питань клімату та навколишнього середовища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus