USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Клімчук закликав підприємства «виймати голку»

5 Листопада 2013 16:12
Підприємствами-наркоманами назвав голова Волинської облдержадміністрації залежні від «ін’єкцій та дотацій» підприємства Волині.

Про це він розповів під час круглого столу на тему «Зона вільної торгівлі з ЄС: регіональні очікування напередодні підписання Угоди про Асоціацію», що відбувся 5 листопада у Луцьку.

Говорячи про підписання Угоди про Асоціацію, Борис Клімчук зазначив: «Попереду – період дуже важкої роботи, яка передбачає в тому числі й лікування хвороб. Деякі речі відбувалися в Україні за принципом ін’єкцій, дотацій, субвенцій, преференцій. Це робили окремі підприємства-наркомани. Цю голку будуть витягувати та забирати, вона передбачена регламентом Європейського Союзу. Дехто це розуміє і намагається вже проходити період адаптації. Дехто цього не розуміє, тому буде боляче. Я не кажу про підприємства, які добувають хліб свій в поті чола – малі, середні, фермерські, - це внутрішній ринок України. Ніші, які вони мали, вони матимуть. Ми говоримо про можливості експорту, менше говоримо про загрози імпорту, але вони теж будуть існувати».

З його слів, зону вільної торгівлі чекає не тільки українська влада та бізнес, а й європейський бізнес, який бачить в Україні ринок збуту. Він визнав, що частина вітчизняних підприємств втратять свої ніші на ринку та змушені будуть закритися.

Найбільші надії після підписання Угоди Борис Клімчук покладає на фактор робочої сили, в тому числі на її потребу у країнах ЄС.

«Буде шанс і не буде великої біди, коли робоча сила, особливо середньої та низької кваліфікації, буде працювати на прибиранні картоплі в Ірландії, 3-4 місяці роботи – і додому з заробленими грішми», - повідомив Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 5 Листопада 2013 18:04
Хамство процвітає.
Сонячна Показати IP 6 Листопада 2013 08:38
а якщо синок чи доця - ТЕЛЕПНІ)) а за хабарі вивчились..здоубли кваліфікацію. брат-кум-сват всунули на роботу..то він СПЕЦІАЛІСТ??? може таких на картоплю...і нащо на картоплю...хай туалет почистять в центрі..неєбось ганяти на татусевих порше круто)))) ПРИДУРКИ ЛУЦЬКІ МАЖОРИ!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus