USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Клімчук закликав «Луцьктепло» вести чесну гру

23 Липня 2010 14:40
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук узяв участь у нараді 22 липня під головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова – розглядали питання погашення заборгованості із заробітної плати в галузях економіки та підготовки народного господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років.
Про це інформує прес-служба облдержадміністрації .
Розповідаючи про нараду, голова облдержадміністрації повідомив, що ці питання перебувають на постійному контролі у Президента Віктора Януковича та прем'єр-міністра Миколи Азарова.
«Щодо показників погашення заборгованості в нашій області, то вони достойні. За рівнем розрахунків Волинь займає 13 місце. За останній місяць суму заборгованості вдалось скоротилась ще на 400 тисяч гривень. Оперативна картина ще краща, адже в область надійшли кошти для погашення заборгованості перед шахтарями. А це чимала сума», - зазначив Борис Клімчук.
Друге питання на порядку денного - підготовка областей України до опалювального сезону.
«У цьому питанні Волинь виглядає дуже пристойно, навіть лідирує. Але ситуація, яка нині є в Луцьку, мене не влаштовує. Це стосується відносин між «Східноєвропейською теплоелектрогенеруючою компанією» та «Луцьктепло» через відсутність прозорих механізмів в перерозподілі грошей. Керівникам цих підприємств потрібно сідати за стіл переговорів, розмовляти та вести чесну гру.
А загалом область має гарне тло завдяки Володимир-Волинській та Нововолинській громаді, але Луцьк тягне донизу. І це мене насторожує», - наголосив голова облдержадміністрації.
Він також повідомив, що готовність області до опалювального сезону не викликає тривог: «погода за вікном та погода фінансова сприяє області нормально готуватись до зими».

У контексті цього, Борис Клімчук зупинився на питанні росту ціни на газ та субсидіарних механізмах, враховуючи інтереси населення та їх захист. Він звернувся до місцевих політиків не спекулювати цими поняттями напередодні виборів: «люди в жодному разі не повинні постраждати».

Разом з тим, Борис Клімчук порушив питання перед Азаровим щодо відшкодування податку на додану вартість підприємству «СКФ Україна», де борг складає 12 мільйонів гривень. У наступному році компанія планує вкласти 6 мільйонів євро в розвиток підприємства, а це - потужна інвестиція в економіку області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus