USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Книгарні «Освіта» пропонуватимуть переїхати на проспект Перемоги

27 Серпня 2018 10:42
Дві книгарні, що працювали на проспекті Волі, об’єднають, а приміщення книжкового магазину «Планета» планують продати з аукціону.

Про це повідомили під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань комунального майна та приватизації 27 серпня.

Депутати розглянули проект рішення про приватизацію нежитлового приміщення загальною площею 89,4 метра квадратного на проспекті Волі, 8 шляхом продажу на аукціоні без умов.

Як повідомила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, йдеться про приміщення книгарні «Планета», яке зараз звільнене. Приватизацію здійснюватимуть після продажу приміщення через електронну систему «Prozorro». Посадовець нагадала, що «Планета» - комунальне підприємство, засновником якого є облрада, і в облраді ухвалили рішення про ліквідацію цього підприємства шляхом об’єднання з КП «Освіта». Таким чином, книгарня «Освіта» торгуватиме і науковою літературою, яку раніше продавали в книгарні «Планета».

Щодо приміщення книгарні «Освіта» за цією ж адресою, Алла Грабко поінформувала, що 31 жовтня завершується договір оренди. До облради звернулися з проханням відшукати приміщення для переселення книжкового магазину. Там повідомили, що приміщення шукають і пропонуватимуть переїхати на проспект Перемоги, 14, у будівлю, де розташовується департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Два приміщення виставлятимуть на аукціон окремо. Те, яке займала «Планета», вже готове до продажу, а «Освіта» перебуватиме в приміщенні до 31 жовтня. Книгарня мала пільгові умови оренди, сплачуючи 1 гривню на рік, якщо ж застосовувати діючі ставки оренди, «Освіті» довелося б сплачувати 13 тисяч щомісяця.

Депутати вирішили винести дане питання на сесію для остаточного ухвалення рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
остап Показати IP 27 Серпня 2018 11:02
Як тільки об'єкт переходить з державної власності в приватну - відразу стає прибутковим. Висновок напрошується сам, найтупіші менеджери у нас - це держслужбовці((( Проте нонсенс - вони ж найхитріші і найбільш корумповані.
Крапка Показати IP 27 Серпня 2018 11:52
А може краще на Перемоги під міст до бомжів?!
нострадамус Показати IP 27 Серпня 2018 12:11
книги тепер не в фаворі
Тамара Раєвич Показати IP 27 Серпня 2018 12:57
Висновки: - У центрі міста вже не залишилось об'єктів комунальної власності для продажу-приватизації. - Книгарня на головній вулиці, навпроти центру регіональної освіти й науки - Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки вже не потрібна місту. - Є власник, який може вносити до бюджету Луцька повну плату за оренду. Проте, чи запитали виконком та депутати Луцької міської ради згоди на такі дії у лучан-платників податків?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus