USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Книги, надруковані шрифтом Брайля, передали у Крупівський НРЦ

3 Грудня 2016 17:46
Для школярів з порушеннями зору із Крупівського навчально-реабілітаційного центру перший день зими розпочався цікаво, із теплими зустрічами і першими зимовими подарунками. На арт-зустріч до них приїхали відомі українські письменники та інші гості, - повідомляють організатори заходу.

Автор відомих книг для дітей та дорослих Надія Гуменюк познайомила дітлахів з яскравими рядками своєї біографії та літературної творчості. В інтерактивному спілкуванні письменниця майстерно захопила учнів художніми подіями зі своїх творів, цікавими авторськими загадками та чудовими поезіями, зокрема, "До Святого Миколая" та "Козаки". Пані Надія презентувала й своє нове видання "Танець білої тополі".

Творець сучасної української літератури Володимир Лис також ознайомив школярів зі своєю творчістю, крім того, представив "найсвіжішу" книгу "Діва Млинища".
Один із авторів і координаторів благодійного соціального проекту «Braille Studio» Волинського осередку "Генерація успішної дії", вчитель історії Крупівського НРЦ Віталій Ткачук розповів про роботу міні-друкарні шрифтом Брайля, розміщеної в Луцьку, ознайомив присутніх з першими виданнями студії друку: "Волонтери. Мобілізація добра" та "Літо з амазонками" Надії Гуменюк.

Повість "Літо з амазонками", свіжо видрукувану шрифтом Брайля, передали до шкільної бібліотеки. Віталій також пообіцяв, що до різдвяних свят дітки одержать нову чудову книжечку Мар'яни Качмар (Фляк) "Івасикове Різдво" і побажав їм приємного читання. Друкар «Braille Studio» Олександр Мельник докладніше ознайомив школярів з процесом видання книг шрифтом Брайля, що викликало зацікавлення як учнів, так й педагогів. Директор Волинської обласної друкарні, співорганізатор, волонтер і меценат проекту «Braille Studio» Іван Синюк розповів про співпрацю і допомогу у виданні книг шрифтом Брайля, окреслив основні задуми та плани на майбутнє.
Не залишились осторонь й меценати та благодійники проекту створення студії друку шрифтом Брайля «Braille Studio».Це активні, соціально відповідальні, відкриті до співпраці люди, які допомогли придбати обладнання та налагодити процес друку шрифтом Брайляв Луцьку:

директор офтальмологічної клініки проф. Загурського Тетяна Єремеєва, виконавчий директор Благодійного фонду "Волинь 2014" Володимир Кривович, генеральний директор "Модерн-Експо" Петро Пилипюк, генеральний директор "СКФ Україна" Володимир Цибульський.

І хоча сьогодні незрячі діти ще не мають такої можливості прочитати усі книги відомих українських письменників Володимира Лиса та Надії Гуменюк, але перші кроки вже зробили і видавці літератури шрифтом Брайля, зокрема «Braille Studio»,будуть робити все можливе, щоб діти, позбавлені щастя бачити, могли самостійно читати ті самі книжки, переживати ті ж історії й життєві ситуації, що й їхні зрячі друзі. А взагалі, дітям із порушеннями зору не вистачає не лише нових чудових книг, але й теплого, дружнього спілкування.

Меценати також привезли дітям, окрім книг, солодощі та необхідне канцелярське приладдя.

Директор школи, діти і педагоги щиро дякували гостям за подароване свято спілкування і добра, подарунки, одержані ще до настання новорічно-різдвяних свят.

Нагадаємо, що «BrailleStudio» – це соціальна ініціатива, спрямована на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення студії друку шрифтом Брайля із центрами у Києві та Луцьку. На сьогодні вдалося запустити лише студію друку в Луцьку, тому триває збір коштів на придбання більш потужного обладнання для друку шрифтом Брайля: ГО ВОО ВГО «Генерація успішної дії», ЄДРПОУ 37004147, Р/р 26008055511197, МФО 303440 у Волинській філії ПАТ КБ «Приватбанк».

Довідково:

Сайт організації – www.gud.org.ua,

Facebook – https://www.facebook.com/OrganizationGUD
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus