USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Коли настане відповідний час»: рішення щодо томосу для України відклали

11 Жовтня 2018 08:54
Митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) повідомив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відкладене. За словами Кардамакіса, на засіданні Синоду Вселенського патріархату було вирішено перенести ухвалення рішення щодо надання томоса для України.

Про це він заявив у Стамбулі у середу, 10 жовтня, у розмові з католицькою агенцією новин KNA в Стамбулі, передає DW.

Рішення щодо томоса для України Вселенський патріархат Константинополя ухвалить лише тоді, коли настане "відповідний час", наголосив Арсеній у кулуарах Синоду. Натякаючи на напругу в відносинах між Константинополем і Москвою щодо українського питання, він сказав: "Ми не воліли б створювати жодних нових проблем, однак з Божою допомогою будемо чинити так, щоб усе було мирно", - цитує KNA. Наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 по 11 листопада.

Водночас один із екзархів, котрі нещодавно були в Україні, архієпископ Даниїл Памфілійський зі США, заявив, що православні церкви в Україні готові об'єднатися. "Думаю, що церкви в Україні готові до об'єднання, готові вже протягом 27 років, якщо не кількох століть. Коли це може статися - важко сказати", - цитує архієпископа "Радіо Свобода".

Нагадаємо, напередодні в Стамбулі розпочався триденний Синод Вселенського патріархату. Як повідомлялося раніше, однією з тем обговорення на Синоді мало стати питання надання автокефалії українській церкві.

Раніше в рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Данила Памфілійського зі США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади. Вони прибули до України 7 вересня.

Як заявляв предстоятель УПЦ КП Філарет, у разі рішення Вселенського патріархату про томос в Україні має бути скликаний Об'єднавчий Собор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
любопитна Показати IP 11 Жовтня 2018 09:05
А чого мовчать ті політики-під....и, які кілька днів тому вже кричали на всю свою поганючу глотку, що Українській церкві надали Томос?
? до любопитна Показати IP 11 Жовтня 2018 09:26
Как погодка нынче в Мацкве ? Почему такой выброс желчи ? И ПОЧЕМУ ВЫ ИГНОРИРУЕТЕ, ЧТО РЕШЕНИЕ ОТЛОЖИТЬ ТОМОС ДЛЯ УКРАИНЫ, МОТИВИРОВАНО НЕ ЖЕЛАНИЕМ СОЗДАВАТЬ НАПРЯЖЕНИЕ С МОСКВОЙ ? Тоесть это косвенно подтверждает что именно москва и ее давление, есть первопричина не предоставления Томоса для Украины.
Анатоль_ до ? Показати IP 11 Жовтня 2018 10:34
Може то й добре шо вiдклали, шановна панi!
?!! до Анатоль_ Показати IP 11 Жовтня 2018 11:40
Та то твоїй дівочій натурі добре, що відклали (але є інфа що це фейк). Бо що не станеться а ти в шоці... Скоро скаргу на головлікаря дурки напишу, бо не слідкує за хворими і заспокійливе не коле буйним, а вони в шоці.
Андрій до любопитна Показати IP 11 Жовтня 2018 09:36
їм з дупи важко кричати це як тоді було і з трампом...
Анонім до Андрій Показати IP 11 Жовтня 2018 10:48
Так не любите Україну і українців, то чому до цього часу не в Мокселі?
Степан (Крымчанин) до Анонім Показати IP 11 Жовтня 2018 11:30
А ти звідки знаєшь де він? Може в Автралії.
Андрій до Степан (Крымчанин) Показати IP 11 Жовтня 2018 12:58
Я до цієї пори не в москві по Ви не в європі.... в свому описі ви ще забули мене обізвати ватником та агентом кремля...виправте це негайно бо петя не заплатить вам рошенкою....
Олена Показати IP 11 Жовтня 2018 11:16
Я дууже розчарована.. Реально чекала. І тут "пшик" поки, і тут всі стурбовані, в очікуванні, не на часі, і бояться напруги в москвою... Я так зрозуміла, поки будуть всі прогинатися і боятися - не бачити нам ні томосу, ні миру... І тут та с**на русьня має вплив. Вже верне від того, що куди не плюнь - скрізь тим руським все треба, їм треба лізти, воювати, впливати, підкуповувати, шатнажувати... бридоття.
Ира Показати IP 11 Жовтня 2018 12:35
Да вы прожили жизнь и понятия не имели, что есть какой-то томос... а теперь прям тема дня.. кто куда хочет, тот туда и ходит- хоть в мп , хоть в кп, хоть до католиков... хоть до черта лысого. А вы деретесь- власти только этого и надо. Пока вы трындите, они ваше бабло и дальше за кордон на свои счетики выводят, а вы радуйтесь тут томосу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus