USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Колишнє військове містечко під Луцьком повернуть державі

5 Липня 2014 22:00
Прокуратура Волині домоглася повернення в державну власність військового містечка та стягнення майже 1,5 мільйона гривень до бюджету. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури України.

Завдяки принциповій позиції прокуратури Волині в державну власність повернуть майно колишнього військового містечка у селі Лище Луцького району разом із земельною ділянкою та стягнуто з приватного підприємства «Ніксервіс», яке так і не приватизувало це майно, майже 1,5 мільйона гривень неустойки за несвоєчасну оплату вартості об’єкта приватизації.

Господарський суд Волинської області ще у липні минулого року задовольнив позовні вимоги Регіонального відділення Фонду державного майна України у Волинській області до приватного підприємства «Ніксервіс» й ухвалив рішення про розірвання договору купівлі-продажу, повернення майна та землі державі й стягнення з підприємства неустойки.

Однак, постановою Рівненського апеляційного господарського суду це рішення скасували та провадження у справі припинили.

Прокуратура Волині, не погодившись із таким рішенням суду апеляційної інстанції, звернулася з касаційною скаргою у Вищий господарський суду України.

Вищий господарський суд України, задовольнивши касаційну скаргу прокуратури, скасував рішення апеляційного суду й передав справу на новий розгляд для здійснення апеляційного провадження.

Наразі постановою Рівненського апеляційного господарського суду залишено в силі рішення господарського суду Волинської області, згідно з яким майно та земля військового містечка повернуто в державну власність, а з ПП «Ніксервіс» стягнуто майже 1,5 мільйона гривень неустойки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Петрович Показати IP 6 Липня 2014 10:16
Забрати в бариг все що належить людям, хто ж ще буде їхні барижні кошти і достатки захищати? Народ, молоді пацани, яких ті самі баригі експлуатують кожен день на виробництвах, не платячи вчасно заробітну плату!
Корінний лучанин Показати IP 6 Липня 2014 10:34
Ось так відбувався розвал української Армії від дня проголошення НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ! Жадоба до грошей та багаства , яке можна було нажити особливо не напрягаючись сліпила очі нуворішам типу "Ніксервіс" . А відмашку за бабло отримували від продажної влади. І ЦЕ БУЛО У ВСІХ НА ОЧАХ! Ну як могла Україна і народ відстоювати незалежність? По суті зараз по -справжньому відбувається боротьба за незалежність! Не бутафорна, як це було ще до недавна. ВІД ЦІЄЇ ЗАРАЗИ - КОРУПЦІЇ УКРАЇНА( не відразу) ОЧИСТИТЬСЯ. ТІ ХТО НАКРАВ БУДУТЬ ПОВЕРТАТИ НАЗАД, НІКУДИ НЕ ДІНУТЬСЯ, ЯК КАЗАВ ЛУЦЕНКО ( я з ним згідний), " вони не сховаються за високими парканами в котеджах" і за кордоном їх знайдуть!
болить... до Корінний лучанин Показати IP 7 Липня 2014 12:39
Звичайно цей процес становлення дійсно державності буже довгий і болісний, але він відбудеться....совкові хабарники і нероби мають піти у небуття...
Луцьк до болить... Показати IP 7 Липня 2014 14:51
"совкові хабарники і нероби мають піти у небуття" - звучить дуже дивно, коли врахувати, що за період совка, були створені основна нерухомість нашої держави. Цікаво, а скільки садків, шкіл, лікарень, безкоштовного житла було побудовано за 22 роки незалежної України? Правильно. Майже нічого. А зате всяких "ПортСіті" поналіплювали ....
Корінний лучанин до Луцьк Показати IP 7 Липня 2014 15:36
Згідний, але ж хіба Ви не знаєте як це будувалось і з якою якістю. Кожне будівництво приурочували до якоїсь дати, ну наприклад до енної річниці Жовтневої революції. Часто - густо після такого будівництва тріщало все по швах. " Безкоштовне" житло до поселення мешканці самі доробляли: і ремонт і сантехніка ( яку важко дістати було) . А за меблі вже мовчу. Дехто по звязках привозив із Білорусі. Один позитив у людей був: голова не боліла що буде завтра, але це був тимчасовий спокій перед неминучим падінням у прірву(розвал Союзу). Прикро одне, Україна не змогла самоорганізуватись.Дуже багато в державі виявилось зрадників народу та лже -патріотів. Кравчук колись сказав, що у нас боролись із бідністю, а треба ЩОБ БУЛО БІЛЬШЕ БАГАТИХ! І БРАТВА правильно все зрозуміла. Почався ВЕЛИКИЙ ДЕРИБАН за перерозподіл Держмайна серед тих хто у кого був доступ до нього та звязки у продажних владних структурах. ТАКА СХЕМА БУЛА . Клінтону ще у 90-х ЦРУ подали записку про страшенну корупцію у країнах СНД і особливо в Україні. Лукашенко правий на 100 відсотків, коли сказав що Україну згубила страшенна корупція та розвал економіки. був доступ
Луцьк до болить... Показати IP 7 Липня 2014 14:56
Наш Президент створив свої статки за рахунок совкових надбань - кондитерська фабрика, автомобільні заводи... Невдячність - це погана звичка і до добра не призводить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus