USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Командира спеціальної групи 51 бригади допитують: чому так мало втрат?

4 Серпня 2014 07:00
Хлопці 51-ї бригади, які «взяли» Савур-Могилу, повідомили, що їхнього командира, можуть відправиити на лаву підсудних, мовляв, надто мало втрат і вціліла техніка. Прокурори навіть сумніваються в тому, чи був бій взагалі.

Про це повідомляє «Нововолинський інформаційний портал» з посиланням на перевірені джерела.

Віднедавна в 51-ій бригаді існує зведена батальйонно-тактична група. Вона утворилася з тих бійців, які з перших днів перебування на Сході показали себе професіоналами. Відповідно їх не відправляли на допідготовку на полігон «Широкий лан» і зараз їх залучають до виконання важливих завдань. Уже другий день солдати цієї групи зв'язуються з журналістами аби припинити свавілля прокурорів. А справа от у чому.

28-го липня колона цієї зведеної батальйонно-тактичної групи рухалась... невідомо куди. Уже в кінці шляху керівництво повідомило, що вони будуть брати Савур-Могилу. Поки колона, рухалась її бомбили. З 11:00 до 14:00 загинув Віктор Хмелецький, вісімнадцять бійців поранені.

О 20:00 група «взяла» Савур-Могилу.

З 21:30 до 4:00 ранку тривав бій з терористами. Внаслідок того, що солдати правильно маневрували та окопувались не було навіть поранених. Зранку Павло Процюк відвіз бійців униз.

А тепер найцікавіше. Уже два дні Павла Процюка допитує прокуратура. Запитання цікаві: чому мало втрат? чому вціліла техніка? Прокурори сумніваються, чи взагалі ця група бійців приймала бій.

Цікаві факти. Трохи раніше Савур-Могилу брала 30-та бригада — солдати відійшли; була 72-га бригада — її розбомбили. Хлопці 51-ї бригади після бою відійшли, бо їх би просто розмазали. Щоб тримати оборону на Савур-Могилі, потрібно розбомбити все в радіусі 20-ти кілометрів від неї. Інакше втрати неминучі — висота як на долоні.

Хлопці просять розголосу інформації, адже цілком реально, що професійного командира Павла Процюка прокурори запросто посадять на лаву підсудних. Чому? Тому, що генеральські вказівки потрібно виконувати будь-якою ціною, навіть якщо ціна питання сотні людських життів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, яких судили в Запоріжжі за звинуваченням у дезертирстві, суд відпустив на волю. Однак двоє бійців і досі залишаються в полоні терористів. Це - Роман Бондзюх

з Нововолинська і Віктор Зелінський з Рівненщини.

Досі залишаються відрізаними від своїх частин і своїх родин солдати з 51-ї бригади Роман Бондзюх (Нововолинськ) і Віктор Зелінський (Рівненщина)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
vitas Показати IP 4 Серпня 2014 07:18
Саме цікаво - не дивуюсь! У наших прокурорів програма в мізках "гомосовєтікус". Це п,ята колона наших патріотів. Щоб відбити бажання бути патріотом. Але процес еволюції України не зупинити!!! Ми вистоїмо! Слава Україні!!!
Ганна Збруч Показати IP 4 Серпня 2014 07:52
Земельні ділянки скінчилися? Чи пільг не вистачає? Таке враження, що всю Західну Укріїну чимось оприскали чи зомбували і всі зійшли з розуму. Якась дурна ідея - знищити Росію опанувала всіх. Розуму нема. Що ви будуте їсти взимку?Чим станете опалювати житло? Хто буде працювати, якщо чоловіки гинуть безславно на Сході за якусь міфічну ідею?? Прокинтесь та відкрийте очі! Що ви робите
Анонім до Ганна Збруч Показати IP 4 Серпня 2014 08:39
Їдь створювати Сибірську народну республіку! Чи буде ЦЕ знищенням Росії?!
Анонім до Анонім Показати IP 4 Серпня 2014 09:01
Так що, "+" - буде (знищенням), "-" - не буде. ГОЛОСУЄМО!
чи не так до Анонім Показати IP 4 Серпня 2014 09:51
У проросійських тролів не має вибору: "+" - погано для них, і "-" - не підходить.
Стас до Анонім Показати IP 4 Серпня 2014 09:25
С дурнями не сперечаються
Анонім до Стас Показати IP 4 Серпня 2014 09:35
А ПРОГОЛОСУВАТИ не хочеш?
Західний Буг до Ганна Збруч Показати IP 4 Серпня 2014 08:51
Ти не Ганна Збруч ти Тамерлан Ітіль. Досить ватним тролям писати на волтнських сайтах!
Здивований до Ганна Збруч Показати IP 4 Серпня 2014 09:09
Знищити Росію? Хлопці із Західної України, як із Східної воюють не за знищення Росії, а за збереження своєї країни, за свій дім, за свою сім'ю. А знищить Росію таку, яка вона є сьогодні її керівництво.
Кася до Ганна Збруч Показати IP 4 Серпня 2014 09:59
Ганю, ти не божевільна часом? Мать твоя Росія нікому не потрібна. Ми захищаємо свою державу Україну від Московії.І слава Богу, що у нас є такі захисники ,які готові життя своє віддати за своїх дітей, дружин, батьків, за свою батьківщину. А таких суддів потрібно у воєнний час розстрілювати! А де Генеральний прокурор Ярема? Чому не реагує? Скільки часу він буде керувати такими дебілами, а якщо відверто, то це вороги українського народу. Ось тут і потрібні матері цих вояків, вся громадськість - негайно пікетувати ГПУ!
баязет до Ганна Збруч Показати IP 6 Серпня 2014 08:51
в лучших традициях НКВД,,,,
777 Показати IP 4 Серпня 2014 09:27
Тваю Мать Бл***!!! Це що таке??7 Вже зовсім дебіли чи що??? Якого чорта вони все то роблять??? Хай ті жиропузі і хитро ж*пі прокурори візьмуть автомата і на фронт!!! На місці хлопців, розстріляти всіх тих прокурорів!! Де влада??? То це так в нас ціниться життя солдата??? Мясо!!! ВЛАДО ПОЯСНЕНЬ!!!! А ТО БУДЕ МАЙДАН 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ну Показати IP 4 Серпня 2014 09:49
Трохи не все так просто. Сувур-Могила в руках ополченців. Наказ про її взяття був. А чи "брали" її та відійшли, чи "не брали" а тільки доповіли про це - то є питання, яке прокуратура вияснює. До речі бажання бомбити на відстані 20 км - непрофесійна та провокативна заява. Там на відстані 2-5 км. від висоти 277 знаходиться до десятка нас. пунктів. Що до самого питання про "взяття висоти" - його й підняли кореспонденти центральних видань про те, що якось так цікаво взяли.
причина? до Ну Показати IP 4 Серпня 2014 10:06
Ось за це їх і ДОПИТУЮТЬ (чи "брали" її та відійшли, чи "не брали" а тільки доповіли про це). Думаю, диму без вогню не буває. .
лучанка Показати IP 4 Серпня 2014 10:57
Про що ви говорите і пишете, хто правда там був , а тих хто був відправляли на смерть , а вони залишились живими, якою ціною ніхто не знає говорити і писати можна все, а правда в тому , що наші діти залишились живими пройшовши через пекло а на погляд кабінетних рішайл і балоболок повинні були загинути їх туди забрали навіть без документів нескакзавши їм не одного слова, а тепер ще зробити їх зрадниками бо пославши на смерть їх вони вижили, і можуть розказати правду про їх забезпечення, в них навіть медика немає, частина ранених залишилась без допомоги медичної, по сьогоднішній день, де правда, люди добрі що ви робите з наших дітей, для чого ми збираємо гроші на харчі на медикаменти на одяг де це все їм навіть сух пайків не дали а вони двоє суток були під градом.В чому правда і де.
токіток Показати IP 4 Серпня 2014 11:02
То нехай спочатку у Тимчука з Лисенко запитають, а то ті "красені" щебечуть на право і на ліво у всіх ЗМІ про "подвиги", а хлопці потім страждають!
Галина Показати IP 4 Серпня 2014 12:02
Якби загинули-були б героi...Прокурори роблять те, що вiд них потребуе влада.....
Українка Показати IP 4 Серпня 2014 13:38
Тих прокурорів, що допитують на передову!!! Нехай покажуть як захищати Батьківщину на прикладі. Як потрібно воювати? Вони ж військовозобов'язані.Чому ще сидять в кабінетах.
не лучанка Показати IP 4 Серпня 2014 13:46
Цю батальойонно-тактичну групу сьогоді кинули знову на штурм Савур-Могили, напевне в покарання Павлу Прцюку, тільки що повідомив учасник бою, є загиблі і багато поранених. Тепер показники зійдуться! Скільки сліз добавилось на нашій землі вже сьогоді, вони відступили, бо сили дуже нерівні.
оксана Показати IP 4 Серпня 2014 15:21
Ця поведінка прокурорів нагадує мені КГБ часів Сталіна, Солженіцина....
888 Показати IP 6 Серпня 2014 01:04
прокурори ви достали , переможців не судять , а вас будуть судити солдати і народ,згадаєте мої слова.
888 Показати IP 6 Серпня 2014 01:06
чому мало поранених,тому що вас гнид продажних там не було,щоб постріляти для кількості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus