USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кому найбільше довіряють лучани. ОПИТУВАННЯ

12 Квітня 2016 12:39
Армія, церква та місцеві ЗМІ – кому найбільше довіряють мешканці Луцька, визначили під час опитування за кошти уряду Канади. Лучани менше пишаються своїм містом, ніж мешканці Львова, а найнижче оцінюють якість доріг та медичних закладів.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцького міського голови 12 квітня.

Як повідомила секретар Луцької міськради Юлія Вусенко, за кошти уряду Канади проводилося дослідження у 24 містах України. Так, у Луцьку опитали 800 осіб щодо задоволеності якістю сфер та послуг, органами влади тощо. Рівень похибки становить приблизно 3%.

Луцьк посів третє місце за рівнем задоволеності якістю сфер та послуг. Дослідження дадуть змогу зробити висновки службовцям, депутатам та міській громаді. Водночас, за рівнем відчуття гордості за своє місто Луцьк значно поступається Львову, Вінниці, Одесі, Харкову, Чернівцям та Івано-Франківську.

Щодо оцінки якості сфер та послуг, у місті найнижче оцінюють дороги та медичні заклади, промислові зони, заклади торгівлі, доступ для людей з обмеженими можливостями, двори та прибудинкові території, паркування. Водопостачання, збір сміття, опалення та вуличне освітлення здобули найвищу оцінку лучан.
Приблизно 70% опитаних лучан вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, 55% - що за останні 12 місяців економічне становище в країні погіршилося, з 66 до 74% збільшилася кількість тих, хто не схвалює діяльність уряду та парламенту. Найбільше громадяни схвалюють діяльність армії, церкви та місцевих ЗМІ.

Покращилося ставлення лучан до обласної ради з 23 до 37%, виконкому з 15 до 31%, Нацгвардії з 52 до 63%, армії з 65 до 75%, громадських організацій з 48 до 54%. З 22 до 61% підвищився рівень довіри громадян до поліції, рівень підтримки інтеграції України з ЄС підвищився з 79 до 84%. Дві третини лучан підтримують вступ України до НАТО.

Громадяни наполягають на підзвітності депутатів місцевих рад, 42% лучан хотіли б отримувати звіти не рідше, ніж 4 рази на рік. Пріоритетною сферою для роботи міськради містяни бачать комунальне господарство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
гордий Показати IP 12 Квітня 2016 13:03
Повиключайте гарячу воду у всіх містах Украіни і вони будуть такіж "г*вні" як Луцьк!!!
Теж гордий... Показати IP 13 Квітня 2016 00:11
В мене колонка, куплена років з 10 тому і мені всерівно на Вас...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus