USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Концерти з бюджетної кишені: які гонорари отримують українські зірки

1 Листопада 2016 07:00
З'явились інформація про "безкоштовні" концерти цієї осені, оплачені коштами місцевих бюджетів та "Укрзалізниці" - інформує проект "Наші гроші".

Найбільшу суму з представників музичної індустрії у розмірі 640 тисяч гривень отримає український композитор-фізична особа-підприємець Володимир Бистряков. Філія «Центр сервісного забезпечення» приватного акціонерного товариства «Українська залізниця» на таку суму замовила у нього організацію святкування Дня залізничника 3 листопада у Києві. Бистряков буде ведучим концерту, під час якого заплановані виступи Антоніни Матвієнко, Віктора Павліка, Гаріка Кричевського, Петра Чорного, інших співаків та гуртів. Суми гонорарів артистів не вказані.

Найбільший же гонорар в одні руки отримала Тіна Кароль, також оформлена як ФОП. Департамент гуманітарної політики міськради Дніпра заплатив їй 551 тисячу гривень за виступ під час святкування Дня міста у вересні.

Це значно більше, ніж виділили з бюджету Наталії Могилевській. Департамент з гуманітарних питань Кам’янської міськради (колишній Дніпродзержинськ) перерахував ФОП Наталія Могилевська 98,4 тисяч гривень за її 45-хвилинний концерт, який теж відбувся в День міста.

Найбільшу загальну суму за організацію концертів заплатили установи Маріупольської міськради, які уклали низку угод з ТОВ «ВМФ Івент Груп» на 1,06 млн грн. Зокрема, виступ Гайтани обійшовся у 199,9 тисяч гривень, гурту «Скай» – 192 тисячі гривень, а два концерти гурту «неАнгели» – по 160 тисяч гривень кожен.

Відмітимо, що кожна з угод на виступ окремого артиста не перевищувала 200 тисяч гривень. Це дозволило не проводити відкриті торги, обмежившись укладанням прямих угод з київською фірмою, записаною на донеччанок Поліну Дороніну і Наталію Уткіну. Директором «ВМФ Івент Груп» є Дмитро Гаврилов.

Комунальні установи та управління культури і туризму Кременчуцької міськради Полтавської області запланували перераховувати кошти ФОПу Сергію Михайлику за організацію концертів під час святкування 445-ї річниці з дня заснування Кременчука та річниці визволення міста від нацистських загарбників (122,9 тисяч, 106 тисяч та 103,1 тисяч гривень). В документації, розміщеній в «Прозорро», не вказано, які саме артисти повинні виступити. Втім відомо, що у Кременчуку на День міста дали концерти три зірки: Оля Полякова, ТНМК та Alekseev.

Чумаківська сільрада Дніпропетровського району, на території якої мешкає близько 3 тисяч жителів, перерахувала ТОВ «Перша концертна агенція» 148,4 тисяч гриень за те, щоб побачити і почути співака Віталія Козловського. Фірма отримала від сільради 83,4 тисячі гривень за створення сценарію проведення концерту Козловського на святі рідного села у селі Чумаки, а 65 тисяч гривень – безпосередньо за виступ співака та його колективу.

Віктор Волокіта
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скотиняки Показати IP 1 Листопада 2016 10:07
Де більша сума там більший відкат.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus