USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Ковельчани обіцяють перекрити трасу Київ-Варшава через «завод смерті»

12 Квітня 2017 12:28
Мешканці Ковеля та району, які проживають поруч з ковельським ветсанзаводом, обіцяють перекрити трасу Київ-Варшава через бездіяльність влади, що призвела до екологічної катастрофи.

Про це йшлося під час чергової 13-ї сесії Волинської обласної ради.

Так, перед депутатами виступили доведені до відчаю ковельчани. Вони заявляють, що люди, які проживають поблизу заводу, помирають через спалахи окнозахворювань, спричинені екологічною катастрофою на тваринному могильнику.

З їхніх слів, очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик не проявив жодної ініціативи щодо вирішення проблемного питання, в той час, як люди вже майже місяць стоять на блокпосту поблизу заводу, щоб не пропускати туди нові туші.

«Я живу за 430 метрів від заводу. Куди нам втікати від цього заводу смерті?! В нас папка свідоцтв про смерть: дитина, якій 10 років, померла від раку мозку. Ми ляжемо кістьми, але не дамо його знову відкрити», - заявила на емоціях місцева мешканка та зазначила, що 19 квітня люди перекриють "Варшавську трасу", аби на їх проблему нарешті звернула увагу держава.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Люди б'ють на сполох. Мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани навіть блокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, в той час, як керівництво підприємства нічого не робить для вирішення ситуації.

Оккрім того, нещодавно йшлося про те, що мешканці сіл Нові і Старі Кошари Люблинецької ОТГ продовжують перекривати дорогу на знак протесту проти спроб обласної виконавчої влади захоронити на землях громади відходи ковельського ветсанзаводу.

Читати ще: 3000 тонн мертвих тварин хотіли закопати на військовому полігоні у Повурську

По фактах виявлених забруднень нараховані збитки та шкода на загальну суму 1 862 256 грн., в т.ч. за зняття поверхневого (родючого) шару ґрунту без спеціального дозволу – 1 439 грн.; за засмічення – 42 508 грн.; за нецільове використання земельної ділянки – 1 158 грн.; за забруднення – 1 817 150 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus