USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Ковельчани обіцяють знову перекрити трасу через ситуацію на ветсанзаводі

27 Квітня 2017 23:01
Через повільні темпи ліквідації наслідків екологічного лиха, яке трапилось через діяльність ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», ковельчани погрожують знову перекрити міжнародні автошляхи.

Про це йдеться у відповідній заяві жителів міста та навколишніх сіл.

«Ми, жителі Ковеля, вже більше 40 днів чекаємо виконання наших вимог щодо ліквідації наслідків діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод»… Вивезення тваринних решток відбувається повільними темпами, а відходи, що становлять реальну екологічну небезпеку, не ліквідовуються взагалі. Тому наші вимоги лишаються наступними:

1) Оголошення надзвичайної ситуації регіонального рівня.

2) Закриття Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

3) Утилізація, вивезення, рекультивація та заліснення території підприємства та прилягаючої території.

4) Притягнення до відповідальності осіб, винних у створенні надзвичайної ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЖИВІ ЛЮДИ ПРОТИ МЕРТВИХ ТВАРИН

5) Створення депутатської тимчасової комісії з визначення впливу наслідків діяльності заводу на стан здоров’я людей.

6) Підведення водогону до житлового масиву, прилеглого до підприємства.

7) Включення до міського оперативного штабу з ліквідації наслідків діяльності заводу представників громади.

У разі, якщо заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук не виконає своїх обіцянок, а відходи так і не приберуть до 28 квітня, ковельчани обіцяють знову перекривати міжнародну трасу.


Нагадаємо, у Ковелі через діяльність ветсанзаводу склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везли і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Тож люди почали бити на сполох. Люди скаржаться не лише на нестерпний сморід, який доноситься з ковельського ветсанзаводу, але і на забруднену воду та вплив на здоров’я волинян. Ковельчани та мешканці навколишній сіл запевняють, що екологічне лихо, яке виникло у Ковелі, спричинило смерті людей від онкозахворювань.

Днями ковельчанам урвався терпець і люди перекрили міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та додають, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.

Тим часом, Волинський обласний лабораторний центр встановив перевищення гігієнічних нормативів за санітарно-токсикологічними показниками у пробах питних вод у колодязях, що знаходяться неподалік "заводу смерті".

Крім того, як повідомляє Про Ковель, мешканці прилеглих до сумнозвісного ветсанзаводу вулиць уже тривалий час не можуть споживати питну воду із власних колодязів, тому користуються привозною. Її туди транспортують у запозичених великих спеціальних бочках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus