USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аби не пропустити відходи з ветсанзаводу, селяни чергують навіть вночі

9 Квітня 2017 14:32
Мешканці сіл Нові і Старі Кошари Люблинецької ОТГ продовжують перекривати дорогу на знак протесту проти спроб обласної виконавчої влади захоронити на землях громади відходи ковельського ветсанзаводу.

Про це написав перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик на своїй сторінці у Фейсбук.

Зі слів Пирожика, пікет селяни не збираються знімати навіть у нічний час, побоюючись, що їх обдурять і під покровом ночі повезуть на кар'єр гнилі тушки тварин. Люди принесли до місця перекриття шини й бочки, палять багаття й продовжують чергування.

«Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, вочевидь, поспішив із висновками про якісь досягнуті порозуміння. Про те, що пікетувальників можуть вмовити прийняти в себе фактично вдома біосміття, вони навіть чути не хочуть. Адже цей непотріб може потрапити у поверхневі грунти і водоносні горизонти, отруїти воду і завдати шкоди здоров'ю мешканців навколишніх сіл. Люди кажуть: якщо в понеділок з області мають приїхати, щоб їх тільки вмовляти, то можуть навіть і не їхати - поїдуть назад ні з чим..», - йдеться у дописі заступника голови Волиньради.

Тим часом, як розповідає Олександр Пирожик, голова Люблинецької ОТГ Наталія Сіховська вирішила не зволікати, а оперативно обговорити це питання з усіма обранцями громади. З її ініціативи сьогодні, 9 квітня, була скликана позачергова сесія Люблинецької ОТГ, на якій депутати мають висловити свої аргументи на захист селян і викладуть чіткі вимоги до виконачої влади щодо врегулювання ситуації з ковельським ветсанзаводом.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Люди б'ють на сполох.

Мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани навіть блокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, в той час, як керівництво підприємства нічого не робить для вирішення ситуації.

Нещодавно стало відомо зі слів народного депутата від Волині Ігоря Гузя, що ветсанзавод мають закрити.

Через те, що директор Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадим Сухонос отримував на переробку набагато більше сировини, ніж підприємство могло обробити, Ковель і опинився на межі екологічного лиха. Наразі проти керівника порушили кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 9 Квітня 2017 14:53
Люди відстоюють своє майбутнє, майбутнє дітей, поколінь, якщо дати забруднити водоносний горизонт, який живить частину Ковеля, то тисячі людей можуть стати каліками через забруднену воду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus