USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Країни ОПЕК+ домовились про чергове зниження видобутку нафти

6 Червня 2020 23:06
Учасники організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її партнери в суботу, 6 червня, домовилися продовжити найбільший в своїй історії договір зі скорочення видобутку нафти.

Про це повідомив міністр енергетики і промисловості Об’єднаних Арабських Еміратів Сухейль аль-Мазруї, передає DW.

Він назвав досягнуту домовленість «сміливим рішенням» і «колективним зусиллям, що заслуговує похвали всіх учасників угоди».

Нагадаємо, на початку березня учасники ОПЕК і її партнери на зустрічі у Відні не змогли домовитися про подальше зниження обсягів видобутку на додаткові 1,5 млн б/c. На зниження тоді наполягала Саудівська Аравія, а Росія виступила проти. Провал переговорів призвів до падіння цін на нафту до мінімуму за 18 років. На її вартість також вплинула пандемія COVID-19.

Однак у квітні країни ОПЕК+ погодили умови найбільшого у своїй історії договору щодо скорочення видобутку нафти в травні й червні – на 9,7 млн б/д. Нова домовленість передбачає особливі умови для Мексики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus