USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Кримські татари в Луцьку: «Сьогодні прапор як символ спротиву»

27 Червня 2016 10:20
Більше десятка автівок взяли участь в автопробізі з нагоди Дня Прапору кримськотатарського народу.

Захід відбувся 26 червня, коли всі кримські татари відзначають День стяга свого народу. Учасники зібралися на Театральному майдані і сформували колону. Потому автівки з прапорами проїхалися центральними вулицями міста.

Голова ГО «Кримські татари Волині» Сервер Зейнідінов пояснив: для кримських татар прапор сьогодні означає не просто знамено.

«У кожного народу є символ його існування – це прапор. Це - символ честі, гідності. Але сьогодні це не тільки символ ідентичності народу, а й символ спротиву окупації, символ вірності державі. У червні 1991 року був другий з’їзд курултаю і відтоді ми 26 відзначаємо День Прапору кримськотатарського народу», - розповів він.

Саме автопробігом головними вулицями міста, кримські татари вирішили відзначити День свого прапору, аби привернути увагу лучан і нагадати, що Крим - це Україна.
До слова, раніше повідомлялося, що у Луцьку виділили кошти на фестиваль кримськотатарської культури.
Довідково:

Прапор кримських татар - це полотнище блакитного кольору, із жовтим гербом (тамгою) у верхнім лівім куті. Блакитний колір - традиційний колір тюркських народів - використовувався ще на стягах Кримського ханства.

Із ханських часів бере свій початок і зображений на прапорі герб - тарак-тамга, що є родовим знаком Гіреїв, правлячої династії Кримського ханства. Вважається, що першим цей символ почав використовувати засновник Кримського ханства Хаджі I Гірей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 27 Червня 2016 12:02
коментар було видалено
Юра Показати IP 27 Червня 2016 14:34
Дуже поважаю.
Анонім Показати IP 27 Червня 2016 17:19
люди ви хочете далi воювати, вбивати людей? невже вам мало, наберiться мудростi, ви сами незнаете що ви хочете?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus