USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Любомльська гімназія отримала нову баскетбольну форму

21 Листопада 2016 22:00
Нову баскетбольну форму отримали вихованці секції любомльської гімназії. Про це інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Спорт – це здоров’я, переконана Валентина Волох, учителька фізкультури Любомльської районної гімназії імені Наталії Ужвій. Викладачка працює тут із часу відкриття навчального закладу – 13 років. Ще зі шкільних часів пані Валентина грає у баскетбол. Любов до цього виду спорту свого часу їй прищепив шкільний учитель. Тепер набуті знання жінка передає учням.

Попри те, що у гімназії немає баскетбольного майданчика, цей вид спорту тут має провідне місце. У навчальному закладі функціонує секція з баскетболу, яку радо відвідують і хлопці, й дівчата. Посилені тренування дають певний результат – на районних змаганнях гімназія завжди серед призерів.
«Я з першого класу бачу здіб­ності дитини до того чи того виду спорту. Звичайно, всіх не заохотиш, треба знайти дітей, які хочуть бути саме баскетболістами, – каже Валентина Волох. – Фізична культура – то здоров’я дітей. І це мало б бути одним із пріоритетних напрямків у їхньому розвитку».
Щоб урізноманітнити баскетбольні матчі, Валентина Волох часто організовує товариські зустрічі «Наступність поколінь», де діти змагаються з батьками, вчителями та випускниками школи. Такі заходи покращують рівень гри учнів і підтримують фізичний стан дорослих та дітей.

Участь у таких матчах часто бере тато восьмикласниці Антоніни Самолюк Василь. Дівчина – професійна шахістка. У свої 14 вона є кандидатом у майстри спорту з шахів. Через те, що за партією потрібно сидіти 6-8 годин, у дівчини з’явилася сутулість. Це і стало поштовхом для занять баскетболом. Василь Самолюк також раз на тиждень приходить у шкільний спортзал пограти в баскетбол. Це допомагає чоловікові підтримувати себе у формі.
Попри те, що учні любомльської гімназії показують хороші результати гри в баскетбол, у них нема своєї форми. Участь у змаганнях діти брали у футбольній.
«Ми – баскетболісти, чому маємо змагатися у футбольній формі?», – зауважує вчителька фізкультури.

Щойно у Любомлі відкрилося представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», Валентина Волох звернулася з проханням допомогти придбати форму на умовах співфінансування. У Фонді проект підтримали – тепер юні баскетболісти будуть брати участь у змаганнях в новій формі, яка додаватиме їм упевненості у грі, а це стимулюватиме до нових перемог.

«Валентина Волох – хороший тренер. Вона виховала не одного чемпіона. Вчителька фізкультури хоче вивести баскетбол на новий рівень у районі, – зазначає менеджер любомльського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Солом’янюк. – Одним із пріоритетних напрямків Фонду є підтримка спорту та здорового способу життя. Дуже добре, що громада звертає на це увагу».
Підтримкою Фонду скористалася і спортивна школа села Згорани. У рамках програми «Волинь спортивна» Фонд забезпечив юних спортсменів якісними волейбольними і футбольними м’ячами.
«Дуже вдалим нам видався минулий навчальний рік. Ми стали призерами спартакіади школярів Волині, поступившись тільки команді з Луцька, – ділиться досягненнями тренер Згоранівської ДЮСШ Василь Саць. – Хотілося б мати набагато кращу матеріальну базу, бо село наразі відстає від міста. У нас нема ні басейнів, ні спортзалів – виходимо з того, що маємо. Це сільська спортивна школа. І наше основне завдання – забрати дітей з вулиці, від комп’ютерів. Нам вдається це зробити, діти люблять спорт і відвідують заняття регу­лярно».

Зараз, у час економічної нестабільності в державі, розвиток фізичної культури та спорту переживає вкрай важкі часи. Щоб не допустити остаточного занепаду спорту в районах та селищах області, потрібно залучати спонсорів і меценатів. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» активно підтримує молодих спортсменів, сприяє їхньому розвитку та заохочує до нових досягнень і перемог.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus