USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучан кличуть написати листи на захист прав людини

9 Грудня 2014 18:18
Лучан запрошують написати листи на захист прав людини в міжнародну організацію «Amnesty International».

Так, серед українців чимало таких, які стали жертвами порушень і потребують допомоги прямо зараз. Листи на захист прав людини можуть їх врятувати від беззаконня.

Всесвітній Марафон написання листів на захист прав людини відбудеться у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки завтра, 10 грудня. Організатор заходу – Центр європейської інформації (ВОГО «Фундація розвитку громад»).

«Цього року громадська організація «Фундація розвитку громад» стала партнером всесвітнього руху «Amnesty International», що нараховує 7 мільйонів людей у всьому світі, що виступають на захист загальновизнаних прав кожної людини. Протягом півстоліття Amnesty International – найбільша у світі правозахисна організація, що відстежує порушення та домагається справедливості, даючи надію пригнобленим та забутим. Ми запрошуємо небайдужих долучитися до цього всесвітнього руху та підтримати тих, хто цього потребує, бо ці листи мають силу рятувати» - говорить виконавчий директор ВОГО «Фундація розвитку громад» Юлія Євпак.

Так, 10 грудня, у Міжнародний день прав людини, з 10:00 до 16:00 в приміщенніВолинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки (м. Луцьк, вул. Шопена, 11, 2 поверх) запрошуються усі небайдужі, аби писати листи на захист прав людини. Мета заходу – приділити увагу й час тим, чиї права були порушені, та показати свою небайдужість до цієї проблеми.

Серед українців, які потребують підтримки прямо зараз – учасниця «Євромайдану» Ірина Рабченюк та відомий український кінорежисер Олег Сенцов. Ірина була побита «Беркутом» 1 грудня 2013 року під час мирної демонстрації на Майдані Незалежності. Тепер вона не бачить на праве око.

Запитайте владу, чому протягом року після подій на Євромайдані винні у побитті Ірини Рабченюк та ще десятків інших мирних демонстрантів й досі не постали перед судом.

Український кінорежисер, майданівець та учасник мирних акцій протесту проти російської окупації Криму Олег Сенцов разом з Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим та Олексієм Чирнієм були затримані Федеральною Службою Безпеки РФ у Севастополі та вивезені до Москви. Там вони перебувають під вартою й досі – їх звинувачують у тероризмі. Там Олега та інших українських патріотів піддавали жорстоким катуванням, аби змусити зізнатися в організації терористичних актів. У зустрічі з українським консулом їм було відмовлено, пояснюючи це тим, що підсудні є громадянами Росії.

Але ж насправді, незаконно затримані українці іншого громадянства не приймали та мають лише українські паспорти.

Дізнатися, хто саме зараз потребує підтримки та отримати більш детальну інформацію про Марафон написання листів можна на сайті http://marathon.amnesty.org.ua/.

«Надсилаючи сотні тисяч листів ми здійснюємо тиск на уряди країн, де відбуваються порушення прав людини, а також висловлюємо свою підтримку жертвам порушень» - повідомляють організатори.

Марафон написання листів є глобальним заходом, який проводиться кожного року до Міжнародного дня прав людини (10 грудня). Ідея марафону народилася у Варшаві у 2001 році. З часом, Марафон став всесвітньою акцією і буде вже15-тим. У нашій країні Марафон відбудеться вже ввосьме. Листи цього року будуть писати в більш ніж 50 містах України. .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Патріот Показати IP 9 Грудня 2014 18:35
Ідіть ви усі ...
і що далі? Показати IP 9 Грудня 2014 18:50
Що це дасть? Типу робиться якась робота, збираються папірці? Чи є якийсь результат?
право людини Показати IP 9 Грудня 2014 20:13
Кабинет министров инициирует повышение тарифов для населения на все виды энергоресурсов до экономически обоснованного уровня, при этом сохраняя льготы и субсидии для малообеспеченных слоев. Об этом заявил премьер-министр Арсений Яценюк на заседании правительства 9 декабря. «Мы обязаны платить реальную рыночную цену за энергетические ресурсы Украины, иначе дефицит “Нафтогаза”, который больше, чем дефицит государственного бюджета, будет вечным», — сказал Яценюк. «Не может быть такого, что вся страна работает только на одну компанию, на НАК “Нафтогаз Украины”, дефицит которой в этом году составил 110 млрд грн в противовес дефициту государственного бюджета, который составил 68 млрд грн», — добавил он. «Именно поэтому мы будем поднимать до рыночного уровня все энергетические цены и тарифы. Одновременно, при этом, обеспечивая льготы и субсидии для тех, кто нуждается в льготах и субсидиях, то есть для всех малообеспеченных слоев населения Украины», — заявил премьер-министр. При этом Яценюк не уточнил сроки повышения тарифов на энергоресурсы для населения. А з чого платити???????? Зарплати, пенсії заморожені!!!!! Що вони там курять???
Волинь Показати IP 9 Грудня 2014 22:42
Прем"єр-міністр України ( в народі його звуть КУЛЯВЛОБ) після народної люстрації буде на нарах казочки писати про те , як він розводив кроликів. Наскільки яценюк вжився в роль казкаря, що починає думати, ніби українці його серйозно сприймають. Один популізм і брехня, брехня, брехня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus