USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Лучанка повідомила «працівникові банку» ПІН-код і позбулася 20 тисяч

22 Грудня 2015 18:36
Інтернет-шахраї ошукали двох лучанок. В однієї жінки пройдисвіти виманили 20 тисяч гривень, у другої – більше 12 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес-службі волинської поліції.

28-річна жителька обласного центру продавала одяг через всесвітню мережу Інтернет. Через деякий час товаром зацікавилися, і до лучанки зателефонував чоловік. Невідомий довго розпитував про товар, після чого вирішив його придбати.

За домовленістю покупець мав перевести потерпілій гроші на платіжну картку. А продавець, після оплати товару, зобов’язалася відправити його за адресою, яку надішле покупець.

Через деякий час до лучанки знову зателефонували. Цього разу невідомий чоловік представився працівником банку. Він повідомив, що на її картку мають прийти гроші, але цю фінансову операцію виконати неможливо, оскільки платник – юридична особа. Однак, невідомий переконав потерпілу надати йому пароль до картки, аби мати можливість зарахувати на неї гроші. Після недовгих вагань жінка погодилась, і миттєво позбулася 20 тисяч гривень, які були на рахунку.

Зрозумівши, що щось не так, потерпіла забила на сполох. «Працівник банку» її заспокоїв і сказав, що стався збій операції, і кошти зараз повернуть назад. Для цього необхідно назвати ще трьох поручителів, які мають платіжні карти цього банку. Жінка надала дані ще трьох поручителів, своїх знайомих. Тож, на вудку пройдисвітів потрапила ще і 31-річна подруга лучанки, у якої шахраї аналогічним способом видурили 12500 гривень.

За фактом шахрайства правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною1 статті190 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

На жаль, шахрайство з інтернет-покупками явище не нове. Щодня пройдисвіти вигадують все нові й нові схеми.

Однак, у жодному разі ніколи й нікому не слід називати персональних даних: ПІН-код банківської картки, CVV-код та пароль. Ці дані повинен знати лише власник картки.

Якщо все ж таки ви стали жертвою інтернет-шахраїв, одразу повідомте за телефоном «102». Тільки в такому випадку правоохоронці зможуть за гарячими слідами встановити та затримати зловмисників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
калькулятор Показати IP 22 Грудня 2015 19:39
Мене вточ-точ намагались розвести, при продажу товару через олх. Але послав їх, подзвонив у банк і повідомив номера аферистів. Доречі просто забити у гугл номер стрьомний і побачити кількість відгуків.
ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Грудня 2015 21:45
Мені було б соромно звертатися в правоохоронні органи. Показувати всім, що ти !@#$%^& істота і тебе розвели як лоха?
Шурик до ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Грудня 2015 21:57
Хоча тема и заездженная уже но у тебя на руках спит один ребёнок, второй должен скоро проснутся в другой комнате и думаешь что мужу приготовить на ужин то голова недогоняет что разводят.а они умеют красиво говорить...
Андрій Показати IP 22 Грудня 2015 22:57
Вибачте, але жіночки архі-лохи, 2 рази так розвести...
копач Показати IP 22 Грудня 2015 23:04
в мене також є торгівля через інтернет і також лагідний мужський голос без всяких вагань про ціну товару був готовий його придбати при умові проведення коштів на мою кредитну картку але йому всеж таки був потрібен мій пін код кредитки він був дуже розчарований коли я йому відмовив номер телефона цього афериста 0966731975 не ведіться
ку Показати IP 23 Грудня 2015 09:03
Слава Україні
в Показати IP 23 Грудня 2015 11:28
якщо б у потерпілої в налаштуваннях було відключене або ж обмеження на оплату через інтернет цього б не сталось
Микола Показати IP 23 Грудня 2015 11:58
Доречі, як не дивно, але номери телефонів інтернет-шахраїв одній й тіж самі уже довгий час. Декілька раз намагалися мене розвести, ну раз 5 навне точно за різними схемами. Врятувало те, що я після "першого розводу" відшукав тел. номери шахраїв і кинув в пам,ять телефону. Всі розводчики з сайту "OLX"- вони там як прописані. Звонять як чоловіки так і жінки., вони як правило не торгуються. БЕРЕЖІТЬ СВОЇ КОШТИ!!
Ольга Показати IP 26 Грудня 2015 08:47
Є інформація відносно такого шахрайства. Прошу потерплу зв'язатися зі мною [email protected]

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus