USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучанка малює ікони на віконному склі

16 Травня 2011 18:23
На віконному склі завтовшки 3 міліметри лучанка Галина Черниш малює ікони – її роботи є у приватних колекціях в Україні і за кордоном.
За фахом жінка – художник-керамік. Навчалася у Миргородському керамічному технікумі та Львівській національній академії мистецтв, пише Високий замок.
Працювала на Баранівській порцеляновій фабриці, де розробляла зразки орнаментування продукції.
«У мене чоловік – творча натура. Ми разом навчалися у Львові, – ділиться майстриня. – Це він загорівся ідеєю відродження іконопису на склі. Пам’ятаю, зробив одну роботу – вона мені настільки сподобалася, що я і собі спробувала».
Коли Галина Черниш писала образ, думала, що ікона зберігатиметься у приватній колекції. Але в житті замовника щось трапилося, і він віддав скляну Богородицю з Дитям до Свято-Троїцького собору у Луцьку. Нині вона зберігається тут у нижньому храмі.
Відтоді минуло сім років. Тепер у доробку пані Галини понад 60 скляних образів. Вдома їх зберігається лише кілька. Решта – у приватних колекціях в Україні і за кордоном.
Працює жінка олійними фарбами та акрилом. Інколи використовує гуаш. «Полотном» слугує віконне скло завтовшки 3 міліметри.
Каже, особливо цінується, якщо на ньому є дефект – у тому місці світло інакше заломлюватиметься і додаватиме роботі пишності.
Улюблені сюжети Галини Черниш – «Тайна вечеря» та «Молитва про чашу», образи – Богородиці Діви та Георгія Побідоносця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus