USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани хочуть урятувати парк від знищення

25 Березня 2014 17:48
Зберегти єдину зелену зону найбільш густонаселеного мікрорайону Луцька прагнуть мешканці 33-го та 40-го кварталів.

Колективне звернення до міського голови, депутатів Луцькради та прокуратури міста написали мешканці Завокзального мікрорайону.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив один із представників громади. З його слів, вже впродовж декількох років проти забудови стадіону та парку на розі вулиць Гордіюк та Конякіна. Зелена зона досі не має статусу парку, тому що це, зі слів мешканців, невигідно міській владі – територію парку неможливо буде продавати. У 2007 році був укладений договір про оренду для будівництва з Луцьким домобудівельним комбінатом. Протягом п’яти років на цій території нічого не так і не збудували.

Мешканці Завокзального мікрорайону сьогодні виступають проти продовження договору оренди. Ще у 2012 році під час особистого прийому у міського голови Миколи Романюка вони просили не продовжувати договір, а зробити на території рекреаційну зону. Романюк запевнив, що доки перебуватиме на посаді мера, договір продовжений не буде. Натомість, коли вийшов термін договору про оренду ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» подав у міськраду клопотання про його продовження, яке міська рада залишила без уваги, не надавши відповіді. Після цього підприємство подало позов до суду на Луцьку міську раду щодо поновлення договору оренди від 18.01.2008 року. Рішенням Господарського суду Волинської області від 01.10.2013 року позов задовольнили у повному обсязі та продовжили договір оренди на п’ять років.

Зі слів лучан, це єдине місце відпочинку для мешканців 33-го та 40-го кварталів, адже сквер поблизу РАЦСу парком назвати важко. У рекреаційній зоні щодня займається фізкультурою та прогулюються понад 300 осіб. Якби територія мала статус парку, вона була б чистішою, ніж зараз, - вважають мешканці.

Згідно з генпланом міста, затвердженим у 2009 році, цей парк є територією для житлової забудови. Відповідно до чинного законодавства, генплан переглядається раз на 5 років. Як розповіли мешканці, Микола Романюк пообіцяв їм, що коли вноситимуть зміни у генплан, парк та стадіон не вважатимуть територією для житлової забудови.

Мешканці Завокзального повідомляють, що їм відомо про те, що до обранців луцької громади зверталися особисто генеральний директор ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман та його син, депутат Луцькради Андрій Разумовський, які переконували не затверджувати план зонування міста в поданій редакції. Їхні аргументи зводяться до того, що вони створять 300 нових робочих місць та сплачуватимуть відповідні відрахування до бюджету. Проте, мешканці Завокзального вважають їхні переконання лукавими та корисливими, адже через рік будівництво завершиться, скоротяться робочі місця, а діти мешканців ходитимуть між будинками та гратимуть у футбол на синтетичних полях. Зі слів авторів звернення, питання Руслана Ваймана всіляко відстоює депутат міської ради Богдан Шиба. Саме він займався лобіюванням питання про надання земельної ділянки в оренду ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» у 2007 році, перебуваючи на посаді мера.

Автори звернення просять в представників міської влади затвердити шляхом голосування план зонування Луцька, згідно з яким земля під стадіоном та зеленою зоною (парком) на перетині вулиць Конякіна та Гордіюк, що у Луцьку, відведена для рекреаційного значення. Також просять внести коригування в генеральний план міста та затвердити вказану територію для рекреаційного значення, надати їй статус парку та розпочати процедуру розірвання з ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» договору оренди від 18.01 2008 року. Підписи під зверненням поставили мешканці Завокзального мікрорайону, зокрема вулиць Конякіна, Кравчука, Гордіюк, Федорова та Наливайка.

Мешканці мікрорайону планують завітати на пленарне засідання сесії міської ради, що відбудеться завтра, 26 березня, та вручити текст звернення кожному депутату. Під час сесії розглядатимуть питання про план зонування Луцька. Стадіон, відповідно до плану, є рекреаційною зоною. Таким чином, якщо депутати проголосують за план зонування, здійснювати забудову на території парку буде заборонено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Українець Показати IP 25 Березня 2014 20:07
Завтра побачимо щирість наших обранців. Є висока імовірність,що місто знову "погавнішає".
222 Показати IP 25 Березня 2014 21:17
Шиба взяв гроши и корольчук ю с
спостережливий Показати IP 25 Березня 2014 21:48
шиба отримав на шару квартиру від ваймана ітомму метушиться як сморід в кальсонах
Анонім Показати IP 26 Березня 2014 07:08
А син Андрій Разумовський взагалі член ПР і є інформація що допомагав фінансами антимайдану, геть таких депутатів, на люстрацію його , та й бізнес в нього кримінальний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus