USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Що робитимуть із забудовою на Конякіна-Гордіюк

3 Лютого 2015 19:05
Пропозиції мешканців мікрорайону щодо перенесення автостоянки з-під вікон мешканців та забезпечення квартирами родин загиблих учасників АТО врахували під час обговорення проекту забудови ділянки «стадіону» у 40-му кварталі.

Погоджувальна комісія підтримала будівництво чотирьох багатоповерхівок, поля зі штучним покриттям та спортмайданчиків на території невпорядкованого футбольного поля.

Засідання погоджувальної комісії щодо врахування пропозицій громадськості стосовно плану детального планування вулиць Конякіна та Гордіюк відбулося 3 лютого у Луцьку.

Під час засідання представники мешканців 40-го мікрорайону, депутати Луцькради та фахівці обговорили зауваження щодо забудови земельної ділянки площею три гектари, що в районі вулиць Конякіна та Гордіюк, яка перебуває в оренді Луцького домобудівельного комбінату.

Як повідомила голова комісії, заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська, частина пропозицій, поданих до 9 січня цього року, мали емоційний характер та не містили посилань на нормативно-правові акти. Тож врахувати вирішили лише пропозиції, які мали правове підґрунтя.



Автор проекту детального планування мікрорайону Володимир Затіраха розповів , що, відповідно до чинного генерального плану міста Луцька, вказана земельна ділянка передбачена для житлової забудови. Проаналізувавши зауваження, на ділянці передбачили будівництво 4-х багатофункціональних житлових будинків та зону відпочинку. Так, окрема споруда слугуватиме для гурткових занять різними видами спорту, планують облаштувати футбольне поле зі штучним покриттям розмірами 42 на 24 метри.



Відповідно до державних норм, для 730 квартир потрібно 480 місць на стоянці автомобілів. Криту автостоянку розрахували на 400 автомісць (планують спорудити автоматизований критий гараж), 80 місць матиме автостоянка. Оскільки було заперечення мешканців щодо розташування автомийки поблизу будинків, від неї вирішили відмовитися. Зі слів проектанта, інші заперечення стосувалися можливого в’їзду автівок з території вулиці Гордіюк. Він запевнив, що там передбачений тимчасовий проїзд лише для машин спецтранспорту (пожежних, швидкої допомоги). Передбачено під’їзд тільки до житлової групи з вулиці Конякіна.

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов зазначив, що під час засідання потрібно врахувати питання збереження стадіону, зеленої зони та розташування автопарковки.

Голова координаційної ради допомоги учасникам АТО Ярослав Мудрик повідомив, що члени ради піднімали питання про забезпечення житлом родин загиблих учасників АТО, звернувшись до усіх забудовників Луцька. Наразі, з його слів, лише забудовник вказаної ділянки, ЛДБК, погодився за власний рахунок надати 10 квартир протягом трьох років родинам загиблих в зоні АТО лучан та ветеранам-афганцям. Зі слів Ярослава Мудрика, це може бути першим таким випадком в Україні і досвід можна буде розповсюдити. Він запропонував винести на розгляд обранців луцької громади під час сесії міськради угоду між забудовником та Луцькрадою, у якій чітко було б вказано перелік родин, які отримають квартири та порядок надання житла.

Своєю чергою, із залу дехто вигукував, що забудовнику варто будувати багатоквартирні будівлі в іншому мікрорайоні, за територією ЛКПФ. На це Ласриса Соколовська відповіла, що межі міста Луцька встановлені і у місті немає вільних ділянок під забудову, тож про його розширення мова не йде. Вона наголосила, що орендар земельної ділянки отримав її цілком законно.

Громадський діяч Петро Лавренюк зауважив, що ділянка виділена під забудову, тож варто переходити щодо голосування з приводу пропозицій, а не дискутувати про перенесення забудови. Також він нагадав, що у разі перенесення забудови забудовнику міська рада змушена буде повернути кошти, сплачені за оренду ділянки та надати нову ділянку для будівництва.

Депутат міськради Сергій Сівак висловлювався проти будівництва, наполягаючи на збереженні санітарно-захисної смуги.

Представниця мешканців мікрорайону Алла Надточій наполегливо стверджувала, що виступає за перенесення будівництва на іншу територію та облаштування вже існуючого футбольного поля.



Голова студентського профкому Назар Грищук зазначив, що забудовник обіцяє облагородити занедбаний парк (колишню санітарно-захисну смугу шовкового комбінату). До того ж, футбольне поле зі штучним покриттям та інші спортивні майданчики, які планує звести забудовник, з його слів, краще, ніж існуюче занедбане футбольне поле.

Заступник міського голови Тарас Яковлев наголосив, що мешканці мікрорайону перебувають у вигідному становищі, адже до їхніх домівок ходять 15 з існуючих маршрутів громадського транспорту, а поряд з будинками розташована зелена зона. Він звернув увагу на те, що недоторканими лишають 10 гектарів скверу, тож санітарно-захисну зону ніхто не зачепить. Він наголосив, що територію в будь-якому разі рано чи пізно освоять, оскільки у Луцьку складно знайти ділянку під житлову забудову.



Андрій Осіпов зауважив, що готовий проголосувати за проект детального планування, якщо у ньому буде враховане питання щодо переносу автомийки та парковки та вирішене питання із спортмайданчиком. Він звернув увагу на те, що невелике футбольне поле, яке облаштував у одному з дворів на Київському майдані Микола Дендіберін, користується великим попитом.

Депутат Луцькради Микола Дендіберін, своєю чергою, зазначив, що в районі Гордіюк-Конякіна розташований не стадіон, а звичайне невпорядковане поле з двома воротами. Він підкреслив, що ті, хто зараз на ньому грає у футбол, справляють природні потреби в кущах поблизу, що аж ніяк не поліпшує санітарно-епідеміологічну ситуацію. Натомість, відповідно до проекту забудовника, облаштують впорядковане поле зі штучним покриттям та туалет у багатоповерховій будівлі спортивного клубу. Він підтримав ініціативу забудовника.



Депутат Луцькради Богдан Шиба насамікнець наголосив, що, відповідно до детального планування зразка 1990 року, до якого активно апелює представниця мешканців мікрорайону Алла Надточій, ділянка відведена під житлову забудову. Тому, мовляв, варто врахувати пропозиції та і відповідно до генплану та земельного кодексу дати можливість будувати там житло, відділивши парк та зону забудови.



У підсумку, після тривалого обговорення, члени комісії (37 осіб з 44 присутніх) проголосували за те, щоб рекомендувати міськраді затвердити проект детального планування території з урахуванням пропозицій. Йдеться про перенесення стоянки автомобілів вздовж паркану будинку по вулиці Гордіюк на інше місце в межах орендованої ділянки та обмеження протяжності автодороги від вулиці Конякіна у напрямку Гущанської в межах орендованої ділянки. Також врахували пропозицію про передбачення виділити десять квартир для родин загиблих учасників АТО та впорядкування парку забудовником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
дідо Показати IP 3 Лютого 2015 19:13
Скоро кожна сімя буде мати авто, то ж стоянки не вистачить , і машини будуть паркувати на Гордіюк та Конякіна. вулиці перетворяться на шанхай, який вже є біля Варшавки.
Олесь до дідо Показати IP 4 Лютого 2015 08:30
Ось і кінець історії= вайман -проти Громади. Щедрий будівельник вай-ман з знишивши парк, піднявши прес мільйонів, дає Учасникам АТО - аж 10 квартир з 700- це скільки відсотків? Прикрив глииай свої оборудки Героями!!! Подачкою з стола барського!!! Воїнам він допомогає! памагальник... Хто ще, з тих, хто ручку депутатську "за" тягнув, квартиру отримає? Зустріч Громади з буратіно-мером була "для галочки"- Він "пачув всіх"- як янек пріснопам"ятний! А зробив так, як треба вайману.( Ця тема обговорювалась нами. ) Нагірші прогнози справдились. Раз- два- три! ПРОДАНО!!! ( мер-коля-буратін рулить)!.. А ВИ, Громадо, дибіли, яких розумна влада не бере до уваги... АЛЕ_ скоро вибори! Слідкуйте за руками депутатів, мерів, замів. Зробіть правильні ВИСНОВКИ.
123 до Олесь Показати IP 4 Лютого 2015 10:05
Поле то буде і штучне покриття, і стоянки, але ви ними користуватись не будете, принаймні безкоштовно. Мене дивує, де пропали усі ті мешканці, що були проти...Цілих 6 голосів проти. Невже ті с**и, купились на обіцянки якихось преференцій?
Олесь. до 123 Показати IP 4 Лютого 2015 12:39
На кону снрозні Гроші. Навіть для Київа. А для Луцька- поготів... Тому є з чого "закрити роти" Є вай-ману за що боротись. Є брехливому буратіномеру Що відробляти... Отак. Хоча я дивуюсь- багатющі люди - вайман, мер- ВОНИ ЛУЦЬК НЕ ЛЮБЛЯТЬ( Чи гроші люблять більше
житель до дідо Показати IP 5 Лютого 2015 22:54
1. Мерія вибрала день обговорень, 31.01 коли всі держслужбовці відробляли за новорічні вихідні і були на роботі. Тому не всі прийшли. 2. Ті хто був на зборах вказують на повне ігнорування голосу громади - "як риба об лід", Романюк повністю лобіює інтереси забудовника (бо недовго залишилось до виборів, і не факт що знову виберуть) 3. Стаття однобока, проплачена Вайманом Щодо порушеного питання зверніться до законодавства Мерія відповідно до ст 19 Конституції України повинна діяти в межах та порядку визначеному законами. Відповідно до ч. 6 ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» пропозиції громадськості мають бути обґрунтовані в межах відповідних законодавчих та нормативно-правових актів, будівельних норм, державних стандартів і правил. Згідно ст. 5 Закону України «Про основи містобудування» При здійсненні містобудівної діяльності повинні бути забезпечені: розробка містобудівної документації, проектів конкретних об'єктів згідно з вихідними даними на проектування, з дотриманням державних стандартів, норм і правил. Одним із таких державних стандартів є ДБН (Державні будівельні норми) 360-92** Планування і забудова міських і сільських поселень, затверджених наказом Держкоммістобудування №44 від 17.04.1992 Згідно п. 10.1. При плануванні і забудові населених місць слід керуватись такими принципами: збереження і раціональне використання цінних природних ресурсів; дотримання нормативів гранично допустимих рівнів екологічного навантаження на природне середовище територій з урахуванням потенціальних його можливостей; виділення ландшафтно-рекреаційних територій і заборона на них господарського та іншого будівництва, що перешкоджає використанню даних зон за їх прямим призначенням; дотримання санітарних нормативів, установлення санітарно-захисних зон для охорони водойм, джерел водопостачання, курортних, лікувально-оздоровчих зон, населених місць та інших територій від забруднення та шкідливих впливів. п. 10.4 Розміщення будинків, споруд і комунікацій не допускається: б) на землях зелених зон міст, включаючи землі міських лісів, якщо об'єкти, які проектуються, не призначені для відпочинку, спорту або обслуговування приміського лісового господарства; От і весь спір Мерія знає що порушує ці норми ДБН, проте всі ці слухання та статті - ОКОЗАМИЛЮВАННЯ для простого народу Але в жителів є хоч і невелика, проте надія на суд А Генплан ці ж депутати і змінювали.
Андрей Воронов Показати IP 3 Лютого 2015 19:23
коментар було видалено
дідо до Андрей Воронов Показати IP 3 Лютого 2015 19:25
кононович ?
ВОНО до дідо Показати IP 3 Лютого 2015 19:28
факт, а від фактів навіть Порошенко не втече
бабки Показати IP 3 Лютого 2015 19:32
о це так поспішають , а весь прикол, що там болото і ті будинки будуть просідати ))))
кара Показати IP 3 Лютого 2015 19:58
горіти в пеклі хабарникам.чому земля надається в оренду за ДАРМА.чому квартири будують за кошти тих хто їх купує.чому земля громади не продавалася на торгах???адже при продажі квартир бюджет смокче.а гроші гребе ДБК.Така ж схема з ділянкою на перемоги біля моста, 3 га-надали люцьксантехмонтаж задарма, вул. рівненська (АТП) передали 3 га свіжій фірмі під забудову!!!люди сліпі і бідні.бюджет голий.зате можновладці в маслі.сидіть,мовчіть, сопіть, жалуйтесь як погано. а обранці будуть представляти "ваші" інтереси роздаючи землю гектарами.
обс Показати IP 3 Лютого 2015 20:00
потрібно тільки слідкувати щоб ті 10 квартир не пішли взамін необхідних відрахувань на розвиток інфраструктури а то вайман ще той жук
до громади Показати IP 3 Лютого 2015 20:00
Щодо виступу Л.Соколовської: (людськими словами) Громада - недороблені імбецили, які вміють лише кричати і матюкатися, а хитропопі розумні забудовники пишуть мудрі пропозиції виключно з посиланням на нормативно-правові акти. Тому, звичайно, інтекреси громади на ЦІЛКОМ ЗАКОННИХ ПІДСТАВАХ будуть проігноровані. А найбільша класика "проектування в Луцьку": Зі слів проектанта, інші заперечення стосувалися можливого в’їзду автівок з території вулиці Гордіюк. Він запевнив, що там передбачений тимчасовий проїзд лише для машин спецтранспорту (пожежних, швидкої допомоги). "Спасібо" владі Луцька(((((((((((((((((((((
Андрій до до громади Показати IP 4 Лютого 2015 00:38
"Проектування по Луцьку" - це просто "шедевр". Стільки є по Луцьку не розумних рішень, що аж диву дивуєшся. Логіка і здоровий глузд підказує що основний заїзд до цієї забудови мав би бути зі сторони вулиці Гордіюк. Ви проектуєте таку саме дурницю, яка є на ДПЗ (щоб попасти на Дружби Народів потрібно об"їхати через Бенделіані, бо тупий проектант забув з"єднати Станіславського і Дружби народів напряму).
!!! Показати IP 3 Лютого 2015 20:58
я наприклад не знав про ці збори, а то точно б прийшов - шановні активісти, повідомте про наступну дату оголошеннями на під'їздах, буде більше людей!
маха до !!! Показати IP 3 Лютого 2015 21:57
люди ви що зовсім.................... вайман хоче дармової землі яка вартує 10 млн.дол. а взамін може дасть 10 квартир.навіть не кажучи які будуть ті квартирки..........................скільки можна знущатись над людьми. мешканці міста не допустіть цю аферу !!!
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2015 21:35
а поясніть мені при яких розкладах там робить недоумок Грищук?
маха до Лучанин Показати IP 3 Лютого 2015 21:58
там половина таких. вони комусь вигідні..............!?
Г-ну до Лучанин Показати IP 4 Лютого 2015 11:44
Так якщо ти такий розумний, що дозволяєш собі ображати анонімно когось, то чому тебе там не було? Від таких "диванних політиків" докотимось ми ой як далеко...
лучанин Показати IP 3 Лютого 2015 23:10
це дикий приклад як владі начхати що буде з містом в майбутньому
лучанин Показати IP 3 Лютого 2015 23:12
а що буде нашим дітям
Volynyaka Показати IP 3 Лютого 2015 23:33
З 730 квартир лише 10 квартир родинам загиблих в зоні АТО лучан та ветеранам-афганцям??? Знущаються????? Так це взагалі ніщо!!! Лучани, мінімум 10% від 730 квартир вимагайте ( 73 квартири) для сімей тих хто поклав і ще покладе своє життя за нашу незалежність і щоб окупанти не топтали наш край та не зробили рабами наших дітей і не гвалтували наших жінок. Не дайте щоб ці "чинуші" далі безперешкодно дерибанили землю громади і відкуплялись подачками у вигляді 10 квартир від 730 запланованих.
ЛисЛис Показати IP 4 Лютого 2015 00:30
Соколовская уже своими грязными ручонками подгребает землю под "нужных" людей. 10 квартир из всего жилого фонда - вы что там вообще оборзели??????? Минимум 10процентов отдать семьям погибших! И вообще - разрешить строительство только целевое! Куча ребят с Волыни погибают, пока эти кабинетные крысы решают сколько земли отрезать от города даром...
Василь Показати IP 4 Лютого 2015 09:10
Потрібно готувати звернення в відпововідні органи аж до м. Києва. Завтра цим питанням займусь.
ПАТРІОТ до Василь Показати IP 1 Квітня 2016 13:53
ТРЕБА ВСІМ ОБЄДНАТИСЬ І НЕДОЗВОЛИТИ У ЛУЧАН ЗАБРАТИ ОСТАННЄ ФУТБОЛЬНЕ ПОЛЕ!!!
експерт Показати IP 4 Лютого 2015 09:17
ЦІНА ПИТАННЯ- ВАЙМАН КОЛИ ПРОДАСТЬ КВАРТИРИ ТО ОТРИМУЄ 15-20 МЛН ДОЛАРІВ ПРИБУТКУ ВАРТІСТЬ КВАРТИР ДЛЯ АТО ЯКЩО НАВІТЬ ТАКЕ І БУДЕ ТО 300 ТИС ДОЛАРІВ
40 КВАРТАЛ Показати IP 4 Лютого 2015 09:19
іНИЦІАТИВНА ГРУПА НЕ ПОТРІБНО ЗДАВАТИСЬ НАСПРАВДІ КІЛЬКІСТЬ ПРОТИ ДУЖЕ ВЕЛИКА
експерт Показати IP 4 Лютого 2015 10:00
ЦЕ НАЗИВАЄТЬСЯ У ЗАКОНЕННЯ ДЕРЕБАНУ ЗЕМЛІ ЛУЦЬКОЇ
Роман Показати IP 4 Лютого 2015 10:11
Хто взагалі входив у погоджувальну комісію? Що там робить голова студентського профкому? Кого представляє "громадський діяч Петро Лавренюк " і йому подібні діячі? Чому голос Алли Надточій, яка представляє кількасот жителів , має рівну вагу з голосом якогось шиби, який нікого не представляє?
Андрій до Роман Показати IP 4 Лютого 2015 12:47
А кого Романе представляєти Ви?Зі змісту комента читається,що активістку.Ваша громада в силі надати хоч одну безоплатну квартиру ? А активістці потрібно було б організувати актив,щоб прибрали використані шприци , тампони,гандони,що засмічують територію,яких з вул.Лесі Українки їм туди не експортували.У кожної використаної речі є свій місцевий адресат...
Ватсон до Андрій Показати IP 4 Лютого 2015 22:06
Андрій, нащо ти з своєю коханкою шприци, тампони і гандони в парку лишаєш., а потім ще й хочеш, щоб активісти твоє г"""о прибирали? Безплатно тобі ніхто нічого не дасть. Хіба вкрадеш.А видно, що жилка є.
Ватсон до Андрій Показати IP 4 Лютого 2015 22:06
Андрій, нащо ти з своєю коханкою шприци, тампони і гандони в парку лишаєш., а потім ще й хочеш, щоб активісти твоє г"""о прибирали? Безплатно тобі ніхто нічого не дасть. Хіба вкрадеш.А видно, що жилка є.
Надя Показати IP 4 Лютого 2015 15:36
В цю суботу ми збиралися на збори , щоб висловити думку проти забудови взагалі, люди хочуть парк і стадіон!!! Нас взагалі хтось почув???? Ми хочемо щоб діткам було де гуляти!!! от така наша влада, за гроші Що хочуть те і роблять, а думка сотень людей їм до одного місця!!! І я впевнена що квартир учасникам АТО ніхто не дасть просто так, хіба що дешевше продадуть, а то й взагалі покажуть дулі!!!!! Люди, давайте не дамо забудувати єдине БЕЗКОШТОВНЕ місце на 40 кварталі де можна посидіти, відпочити і пограти всілякі ігри на стадіоні!!!!
житель Луцька Показати IP 25 Лютого 2015 19:33
міська рада давно вже куплена вайнером, а ці всі збори і т.д.- показуха Романюка, мов бачите який я хороший, роблю все для людей...
житель Луцька Показати IP 25 Лютого 2015 19:39
хочу зазначити, що під час зборів було пару ТВ каналів, але "Аверс" і "Волинь" полказали картинку таку як хоче бачити міська рада, а "ZIK"показав всі збори. Ода різниця що "Зік" це не волинський канал і не підігрує міські раді
АНДРІЙ Показати IP 1 Квітня 2016 13:53
ГАНЬБА !!!! ПРИКРИВАЮЧИСЬ АТОШНИКАМИ(МАБУТЬ,ЩО ЛИПОВИМИ-БО СПРАВЖНІ ЗА КВАРТИРИ НЕ ВОЮЮТЬ), МІСЦЕВІ ОЛІГАРХИ ,НЕЗВАЖАЮЧИ НА СПРОТИВ МЕШКАНЦІВ ЛУЦЬКА, СВАВІЛЬНО ПОРУШУЮЧИ ВСІ ПРАВА ЛЮДЕЙ ,ВІДБИРАЮТЬ ОСТАННІЙ СПОРТИВНИЙ СТАДІОН!!! ПОЗОР!!! МАЛИ ВОНИ ТИХ ЛЮДЕЙ В Ж.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus