USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Лучани обурені нищенням дерев під час кронування

25 Травня 2016 13:50
Внаслідок кронування дерев у Луцьку від них залишаються лише «голі» стовбури, що радше нагадують химер. Такі дії призводить не лише до того, що насадження мають неестетичний вигляд, а й втрачають ще й практичну та екологічну функції.

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 25 травня.

До голови фракції «УКРОП» в міськраді Ігоря Поліщука звернулися представники громадської організації «Охорона природи Волині», які обурені способом та масштабами кронування дерев у місті.

«Фактично, внаслідок кронування від дерев залишаються одні стовбури. Таке кронування призводить до втрати деревами естетичної, практичної та екологічної функцій. Влітку в спекотну погоду людям буде неможливо знайти затінок, таке кронування значно спотворює вигляд вулиць міста та негативно впливає на екологічну ситуацію в місті», - заявив у запиті Поліщук.
Окрім того, відповідно до офіційної інформації, КП «Парки та сквери міста Луцька» повідомляє, що в 2016 році в результаті кронування 367 дерев отримано 5,6 метрів кубічних гілок.

Однак, для порівняння, середньостатистичний об’єм кузова вантажного автомобіля становить 5 метрів кубічних. Таким чином, згідно з інформацією КП «Парки та сквери міста Луцька», в результаті глибокого кронування 367 дерев отримали приблизно 1 вантажний автомобіль гілок.

«У зв’язку з цим, прошу надати роз’яснення щодо причин та обставин, що спричинили кронування дерев саме таким способом, як це відбувається у 2016 році, та повідомити, чому внаслідок кронування 367 дерев зібрали лише 5,6 метрів кубічних гілок», - заявив Поліщук.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Карпатський медвідь Показати IP 25 Травня 2016 14:24
Спочатку необхідно розібратись, яка різниця між метром кубічним та складочним,а також метою та способами кронування, а тоді вже робити гучні заяви.
так до Карпатський медвідь Показати IP 25 Травня 2016 14:45
а ураження стовбура (пдищики) виводяться в ручному режимі
Хлоп Показати IP 25 Травня 2016 15:10
Цілком логічно після боротьби за права хижаків в зоопарку та КП Ласка обличчям повернутися до захисту зелених насаджень! Боридуб в дії!
Пора до Хлоп Показати IP 25 Травня 2016 16:05
Березюк, заспокойся.
ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 25 Травня 2016 15:20
Кругом одни умники...........а вот среди этих умников и выбрали бы самого главного шпециалиста по озеленению Игоря Полищука. Эксперимент получился бы, я вам скажу, на славу! )))
галя Показати IP 25 Травня 2016 17:11
а мені так подобається , і я не обурююся ,а тішуся ,що не зриває проводи над головою- а я корінна лучанка і що тепер . Невже не можна вирішувати дісно важливі питання - що за рівень
лучани Показати IP 25 Травня 2016 17:40
В нас все новобудови, забудови хто знає чим, генделики з дріждами, аптеки,будки з "банками", клас, луцьк "процвітає"...хіба мер про нас думає???
Анонім Показати IP 25 Травня 2016 19:31
А мені зовсім не подобається. Зелене місто - це гарне місто. Але це вже не про наш Луцьк. Подивіться, пр. Грушевського, вул. Винниченка, пр. Волі, вул. Л.Українки, пр. Відродження, пр. Молоді частково - дуже полисіли!!! Немає затінку, зникають аллеї. Щож це робиться? Дерева - не трава, за місяць не відродяться. Ми постійно наводим до прикладу Німеччину - подивилися б ви, які там зелені міста. Я кажу про житлові райони, я дуже здивувалась, коли побачила, що там дерева мають свій природній вигляд, ніхто не робить з крони куценьки кульки. А підхід нашої влади - ландшафтний дизайн присадибної ділянки якогось нувориша з Липин : все пообчикрижувати, всьому надати якусь геометричну форму.
Лучанин Показати IP 26 Травня 2016 08:36
Смеялся до слёз, 5,6 кубов веток! Вы что всех за идиотов держите! А сколько дров заготовили "сильные мира сего" на будущий отопительный сезон? Газ ведь нынче дорогой! Все ставят твёрдотопливные котлы! Больше всего меня удивило как почикали деревья возле исторического корпуса ВДУ, Коцан куда смотришь, чему будешь учить молодёжь, точно все уедут в Германию, Польшу и т.д. И будет на каждого "бизнесмена" по развлекательному комплексу, а больше некому будет ходить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus