USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани віддали шану тим, хто не дав ворогу пройти маршем Україною

28 Жовтня 2018 21:12
Завершенням вшанування пам’яті волинських Героїв неоголошеної російсько-української війни стали молитва та покладання квітів до місць їхнього поховання.

Вшанування волинян, полеглих у російсько-українській війні, завершили на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа 28 жовтня.

Розпочали з молитви за душі бійців, які віддали життя за волю України.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, звертаючись до родин загиблих Героїв та всіх учасників російсько-української війни зазначив, що сьогодні вшановують пам'ять тих, чиє життя обірвалося під час цієї несправедливої до України війни. Ворог, з його слів, вирішив пройтися маршем по українській землі, але так не сталося. Ворог не зміг заламати український народ, наші державність, волю, прагнення до незалежності та бажання жити самостійно. На жаль, війна вимагає жертв і наші Герої поклали свої життя на вівтар перемоги, їхні долі обірвалися незавершеними. Вони мали б радіти життю, виховувати дітей, бути щасливими але вони полягли на полі бою. Григорій Пустовіт наголосив, що кожен з похованих на Алеї почесних поховань – Герой, який зупинив війну там, же сьогодні пролягає фронт, зробив все для того, щоб ми могли сьогодні жити, розбудовувати країну, радіти життю. З його слів, ми не повинні забувати тих, завдяки кому маємо таку можливість, хто зі зброєю в руках зупинив ворога.
Голова ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександр Серватович назвав усіх присутніх своєю родиною, адже бійці називають один одного побратимами, адже вони побраталися під час цих жахливих подій ближче, ніж родичі по крові. Він подякував членам родин загиблих за тих найкращих побратимів, які полягли і дивляться на нас тепер з неба. Це небесне воїнство допоможе на землі завершити справу справедливого суду і досягнення кінцевої мети – миру. Він побажав, щоб завдяки їм ми прийшли до миру. Загиблих побратимів він закликав вшанувати хвилиною мовчання. Після цього пролунав Державний гімн України, а присутні учасники АТО та члени родин загиблих віддавали останню шану Героям, покладаючи квіти до їхніх могил.
Нагадаємо, що молитву за загиблих бійців-волинян звершували у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Також відбувся вечір пам’яті «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх», який зібрав в облмуздрамтеатрі родини тих, хто віддав життя за волю України.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus