USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани вимагають прибрати з центру квітковий ринок

18 Жовтня 2016 15:54
Мешканці будинку, що знаходиться поруч із квітковим ринком у центрі Луцька, просять перенести торговище.

Про це повідомляє Район. Луцьк.

До міськради вкотре надійшла скарга від жителів, які просять перенести квітковий ринок від їхнього будинку.

Через це, а також у зв’язку із завершенням будівництва нового павільйону, на місце прибула секретар міської ради Юлія Вусенко, щоб пояснити квіткарям, що місце для торгівлі їм виділили тимчасово і так чи інакше постане питання про його перенесення. Тож вона нагадала продавцям, що їм пропонували альтернативні місця для торгівлі, втім, вони відмовилися.

Наразі біля ЦУМу уже спорудили новий павільйон, у якому зможуть торгувати шість зареєстрованих підприємців. Натомість квіткарі таку пропозицію відкидають, адже їм повідомили, що у такому разі за оренду потрібно буде заплатити 12 тисяч гривень.

«Де ми візьмемо такі кошти? Це дуже багато для нас. Тим більше, що ті всі місця уже куплені. Ми готові платити за оренду і тут, узаконити це місце торгівлі і привести до ладу територію», – розповідає одна із продавчинь.

Проте торговцям нагадали, що тимчасове місце для продажу квітів надали на час ремонту ЦУМу. Крім того, коли павільйон перенесли з тротуару до житлових будинків, місцеві мешканці почали скаржитися на «квіткових сусідів».

«Я тут живу і хочу, щоб у мене теж був свій двір, куди можна вийти з дитиною погуляти», – нарікає мешканка будинку на проспекті Волі, 3.

Скаржаться жителі і на квіткові відходи, які забивають зливову каналізацію. Тож продавцям пропонуватимуть або приставати на пропозиції щодо перенесення, або «переселятися» на павільйон до ЦУМу, чи шукати кожному продавцю самостійно місце для торгівлі.

До слова, раніше виконком міської ради пропонував перенести ринок на перехрестя проспекту Волі та вулиці Чехова, а згодом на вулицю Глушець 41а, що неподалік обласної філармонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Показати IP 18 Жовтня 2016 16:05
Дайте біля Цума палиця добудує свій кіоск з квітами, тоді й забирайте, а то нам де купляти квіточки?
А Показати IP 18 Жовтня 2016 16:16
А валютчики не мішають?
А до А Показати IP 18 Жовтня 2016 17:31
їх якби й нема - стоять бариги в центрі під носом у міської влади і міського управління МВС і ніхто їх не помічає, то це напевно законно і нормально те, чим вони займаються.
Ахванасій Показати IP 18 Жовтня 2016 17:33
Вся Європа торгує на вулиці.Навіть овочами, фруктами,мясом, морепродуктами.Проблема мабуть в тому, що місцеві юдеї жадніші за європейських.
Ирина Показати IP 18 Жовтня 2016 19:16
Предлагаю вместо фонтана-недодолгостороя- центр, красиво, доступно, хорошая проходимость и позорный фонтан уйдет в небытие.
Ой Показати IP 18 Жовтня 2016 21:17
Все пі%%ьож. Комусь ділянка припала от і видумують. Нікому він не мішає. Центр - лакоме місце.
Лучанка Показати IP 19 Жовтня 2016 12:10
Да по барабану ви всі тій Юлії Вусенко. Вона що розуміє що 12 тис. грн це дорого?? Звичайно ні їй простіше приїхати і нагадати що ви там тимчасово. Не подобається треба було переїжати вам фіг знає куди (в спальні райони). А те що люди туди не будуть далеко їздити за квітами її це не хвилює, бо вона там їх не купує. Купує в дорогих галереях Бо копійки не рахує.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus