USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучани судяться з чиновниками, «жеками» і сусідами

5 Липня 2011 16:05
Впродовж останніх одинадцяти місяців до інформаційно-консультаційного центру первинної правової допомоги в Луцьку надійшло понад 100 звернень, чверть яких стосувалася оскарження дій чиновників.

Про це під час прес-конференції у вівторок, 5 липня, розповіла юрист центру Ірина Пилипчук (на фото).

Загалом щодо сфери права власності звернулось 45% людей, стосовно оскарження дій органів державної влади та місцевого самоврядування – 25%, з сімейними правовідносинами допомогли 15% громадян з понад сотні звернень.

За її словами, найбільше звернень стосувалось порушення права власності. Зокрема, чимало людей приходили за правовою допомогою у вирішенні проблемних земельних питань.

Ірина Пилипчук розповіла, що у земельних суперечках, як правило, оскаржують дії влади або суміжних землекористувачів.

Так, одне зі звернень стосувалось незаконних дій міської ради Луцька. Юрист розповіла, що Луцька міськрада передала у власність земельну ділянку таким чином, що вона захопила п’ять квадратних метрів сусідської землі.

Нині, зазначила Пилипчук, це питання вирішується у судовому порядку, тому рішення поки що немає.

Також, розповіла юрист, люди просили допомогти повернути кошти, які вони вклали у кредитні спілки.

«Люди часто не дивляться, що підписують. Тому потім мають проблеми», – пояснила юрист.

Скаржились і на роботу ЖЕКів. Зокрема, до центру звернулась людина, яка вже близько двох років «воює» з «М.Ж.К.» (приватне підприємство, яке обслуговує Завокзальний район Луцька – «ВН»).

Проблема у тому, що «М.Ж.К.» безпідставно подало до суду на власника квартири, котрий не сплачує за надані послуги. Насправді ж послуги не надавались, тому власник квартири і не хоче сплачувати гроші. Більше того, між «М.Ж.К.» та цією людиною навіть не було укладено договору про надання відповідних послуг.

Довідково:

Інформаційно-консультаційний центр первинної правової допомоги в Луцьку запрацював у серпні 2010 року в рамках проекту «Підвищення правової свідомості та правової культури населення Волинської області».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 6 Липня 2011 08:29
Адресу б цього центру. номера телефонів, умови надання допомоги.
Богдана Стельмах Показати IP 6 Липня 2011 11:29
72-45-48, вул. Шевченка, 14, Волинський прес-клуб

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus