USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанин – у топ-5 чемпіонів, які відмовилися проміняти Україну

25 Червня 2015 13:00
Хоча останній рік – півтора для українського спорту відзначаються тотальною втратою спортсменів, проте не всі наші атлети пристали на заманливі і грошовиті пропозиції інших країн змінити громадянство, - потвідомляє Espreso.tv.

Нещодавно громадськість сколихнула новина про виключення української віце-чемпіонки світу з велоспорту Анни Соловей з казахстанського клубу "Астана". Мовляв, через непрофесійне ставлення до роботи. Анна одразу відповіла на ці слова результатом – виграла "срібло" І Європейських ігор-2015 у Баку. Пізніше стало відомо, що Казахстан помстився в такий спосіб непоступливій українці, яка не захотіла змінювати громадянство.

Вже не один рік вірність Україні демонструє і фехтувальниця Ольга Харлан – чемпіонка всього, чого тільки можна – Європи, світу, Олімпіади. Особливо завзято за нашою шаблісткою ганялася Росія. Подейкували, що росіяни пропонували Ользі житло, зарплату і навіть величезний гонорар за згоду. Не отримавши її, вони начебто намагалися знайти підхід до українки через її нареченого Дмитра Бойка (тепер вже чоловіка), пропонуючи йому місце в своїй збірній. Та незважаючи на всі щедроти і хитрощі, Харлан продовжує виступати під синьо-жовтим стягом.

Ще одна гордість України – це чемпіон світу у вправах на брусах, абсолютний чемпіон Європи та Євроігор-2015 Олег Верняєв. На всіх стартах за ним бігають представники різних країн, пропонують умови, зарплату в 40 – 50 разів вищу (5 – 7 тисяч євро). Після Олімпіади-2012 наш спортсмен невтомно відбивається від усіх цих спокус. Зізнається, що не пристає на них через тренера Геннадія Сартинського, який не хоче покидати Україну.

Патріотизм демонструє і чемпіон світу, Європи та Олімпійських ігор каноїст Юрій Чебан. Незважаючи на те, що ціла низка успішних колег-співвітчизників веслує за Азербайджан, одесит співає "Ще не вмерла" на міжнародній арені. Хто саме намагався переманити його під свої знамена, чемпіон не хоче казати. А про свій патріотизм жартує: "Може, я ідіот, тому і не змінив громадянства. Патріот? А може, це одне й те ж? Принаймні, ці слова дуже співзвучні. Все буде у нас нормально. Прорвемося!" От і продовжує Юрій "рвати" своїх суперників, розмалювавши навіть своє каное в патріотичному дусі.

Капітан збірної України з футболу Анатолій Тимощук теж виявив стійкість. Уродженець Луцька зізнався: коли він перейшов у пітерський "Зеніт" (а це було у 2007-му), йому пропонували стати громадянином Росії. За словами Тимощука, більше таких пропозицій не надходить, бо всі вже знають його громадянську позицію. Очевидно, Анатолій твердо дав зрозуміти, відбивши охоту росіянам й надалі арканити його.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
стас Показати IP 26 Червня 2015 18:26
в футболи це ничого не дае не брешить и не пиартесь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus