USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин успішно працює в центральному офісі Google

19 Липня 2014 09:36
Андрій Крикавський кілька років тому закінчив факультет романо-германської філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Тепер наш талановитий земляк працює в центральному офісі найпотужнішої пошукової системи Google, розташованому в столиці Ірландії Дубліні.

За свого колишнього студента нині неабияк радіє його наставниця — Ірина Біскуб, завідувач кафедри прикладної лінгвістики. Вона розказала про успіхи свого випускника та про те, як англійська мова допомагає відкривати світ, - інформує «Волинь-нова».

—Андрій поліпшує мовний пошук Google, — розповідає Ірина Павлівна. — Завдяки його праці шукати потрібну інформацію в інтернеті стає зручніше і швидше. Випускника факультету ставимо в приклад нинішнім студентам. Після організованої з ним відеорозмови в наших майбутніх лінгвістів загорілися очі! Хлопець в 26 років уже збудував блискучу кар’єру та довів, як завдяки інтелекту й наполегливості можна знайти своє місце в житті.

Андрій був першим і на студентській лаві. Навчався на відмінно, брав участь у громадській діяльності. Ще в університеті почав працювати менеджером на заводі «Модерн–Експо». Згодом надіслав резюме на омріяну посаду та чесно пройшов усі відбіркові етапи, випередивши багатьох претендентів з інших країн. Уже два роки Андрій займає посаду менеджера у знаменитому дублінському офісі Google.

Він не забуває навідуватися в альма–матер, спілкуватися зі студентами та дарувати їм найновіші словники для навчання.

— Англійська мова відкрила Андрієві світ, — вважає Ірина Павлівна. — Хлопець обрав гуманітарну спеціальність, тісно пов’язану з інформаційними технологіями. У сучасному світі важливо бути і фізиком, і ліриком. Мова згуртовує націю, а мова програмування робить її прогресивною.

На кафедрі прикладної лінгвістики, що готує фахівців уже 20 років і є однією з найстаріших в Україні, вивчають дві іноземні та мову програмування. Відтак випускники мають більше можливостей, влаштовуючись на роботу: можуть бути викладачами, розробниками комп’ютерного забезпечення, веб–дизайнерами, працювати в різноманітних експертних комісіях та банківських системах.

Ще під час навчання студенти проявляють себе творчими і небайдужими особистостями.

— Їх не треба спонукати — вони всюди перші, — стверджує пані Ірина. — Приміром, самі вивісили в університеті портрети героїв Небесної сотні, запалили біля них свічки і лампадки та принесли квіти. Згодом організували вечір рок–балад, присвячений пам’яті полеглих активістів.

Студенти переймаються тим, що нині відбувається в країні. Для польського консульства перекладають англомовні статті, де висвітлюються події в Україні. Також робили субтитри англійською для документальних фільмів, представлених на Днях польського кіно в Луцьку, взяли участь у фотовиставці «Совєти в Польщі».

— Світ має знати правду про Україну, — вважає Ірина Павлівна. — І ми зі студентами теж докладаємо зусиль, аби про нас дізнавалися не з російських медіа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Іванов Показати IP 19 Липня 2014 09:40
Хлопць молодець. У Гуглі по блату не беруть як у нас, отож хлопець взяв посаду своїм розумом
так до Іванов Показати IP 19 Липня 2014 11:45
i звалив з України. вiн молодець, якщо тут нiкому специ не потрiбнi, теперь розвиватися буде Iрландiя та США, а не ми. а ми будемо далi картоплю заджати та депутатiв кормити
Депутатка Показати IP 19 Липня 2014 13:08
Як ПАРАШенка на вилах з іншими олігархами винесуть з Києва після війни, от тоді і в нас можна буде талановитим людям знайти достойну роботу в Україні. А поки що звиняйте- роботящі то розумні люди України -це жебраки.
ЮЛЯ Показати IP 20 Липня 2014 10:35
Даремно він туди подався - треба було нацепити рюкзачок узяти палицю натягнути каску та ганяти ментів та жидів з москалями по майдану , ото був би справжній патриет !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus