USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк – перший за показниками інтеркультурності в Україні

23 Жовтня 2017 20:54
1-4 липня 2017-го року з робочим візитом у Луцьку перебували експерти з інтеркультурної політики Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста»: національний координатор Української мережі інтеркультурних міст Ксенія Хованова-Рубікондо та директор проекту Європейської Комісії з перетворення міст Філ Вуд.

У рамках візиту експерти вивчали рівень інтеркультурності Луцька, спілкувалися з представниками національних та релігійних общин, активістами громадських організацій, внутрішьно переміщеними особами, керівниками виконавчих органів міської влади.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

Через призму інтеркультурності експерти вивчали питання доступності надання послуг у місті Луцьку, ознайомлювалися з культурними, освітніми, молодіжними, спортивними проектами, аналізували роботу муніципальної поліції, житлово-комунального господарства, цікавилися економічним розвитком міста та принципами формування бюджету, бізнесом і зайнятістю, міжнародною співпрацею й проектами, запитували про доступність та об’єктівність інформації, що поширюється містом, про співпрацю громади між собою та з місцевою владою.

У результаті візиту підготовлено звіт, у якому представлено результати оцінки індексу інтеркультурності міста Луцька, відповідно до яких Луцьк посідає перше місце серед міст України - учасників Програми, 11-те місце серед 89 міст, що беруть участь загалом у Програмі із загальним показником індексу інтеркультурного міста — 77% разом із Турином (Італія), після Камні Бізенціо (Італія) - 78% і перед Фуенлабрада, Іспанія (77%).

Луцьк займає 6-те місце серед міст з населенням більше ніж 200 тисяч мешканців та 3-тє місце серед міст, де проживає менше ніж 15% мешканців іноземного походження.

Детальнішу інформацію про результати індексу інтеркультурності для міста Луцька можна отримати на веб-сторінці Ради Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus