USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк плакав на колінах: остання дорога додому загиблого за Незалежність героя. Фото

24 Серпня 2018 23:39
Колона з десятків авто, кілька тисяч лучан, які плакали, стоячи на колінах та ридаюче небо - загиблий від кулі снайпера герой старший лейтенант 128-ї окремої механізованої бригади Георгій Ольховський подолав свій останній путь додому в День Незалежності України.

Зустрічали загиблого героя увечері 24 серпня на Цуманському перехресті, від якого траурна колона вирушила до Луцька.

Сформувавши колону з численних автомобілів, волонтери та військові побратими Георгія Ольховського вирушили в бік Луцька, де тіло Георгія провезли вулицею Рівненською та проспектом Волі. Рух колони супроводжувався сигналами автомобілів, а деякі перехожі не стримували сліз, коли бачили на чолі великої колони автівку з написом «200».
На шляху від Цуманського посту на землю не впало жодної краплини, однак варто було колоні наблизитися до Луцька, як розпочався дощ, тож навіть природа сумувала за героєм.
Ще вдень у центрі Луцька на Театральному майдані відбувалося святкування Дня Незалежності з численними танцями та співами, а вечір нагадав лучанам, що в Україні триває війна: колону очікували кілька тисяч людей, які побачивши автомобіль з домовиною, не вагаючись стали на коліна, віддаючи шану герою.
Потому військові капелани навпроти пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні - Загинули за єдність України» відслужили молитву.
До сотень лучан звернувся протоієрей Михайло Бучак, який зауважив, що якщо ми інколи забуваємо, що іде війна та гинуть воїни, то сьогодні Бог довів, що він пам’ятає, адже за 15 хвилин до того, як на Театральний майдан привезли тіло бійця, небо «заплакало», зустрічаючи на Волині тіло героя, який залишив Крим та приїхав сюди і поїхав захищати Україну материкову.

«В сьогоднішній день ми зустріли героя, і Бог зустрів його. Наша молитва та наша пам’ять – це те, що допоможе перемогти. В сьогоднішній день він загинув, поліг для того, щоб ми могли святкувати День Незалежності. Він віддав своє життя для того, щоб ми спокійно ростили своїх дітей, народжували, одружувались та давали життя. Здається, що це лише один хлопець, але це син та чоловік, це батько, це українець. З таких хлопців складається еліта України, сьогодні привезли героя, і він вартий того, щоб його пошанували. Бог дав так, щоб його привезли саме в цей день – День Незалежності, за яку він поліг. Цінуємо героїв та їхніх матерів! Ми маємо дякувати тим, хто нас захистив!» - зазначив Михайло Бучак та закликав усіх вшанувати героя хвилиною мовчання.
Насамкінець над Театральним майданом зазвучало «Ще не вмерла України…».

Зазначимо, що Георгій Ольховський був родом із Сімферополя, разом з дружиною проживав у Луцьку. У бійця залишилася 1-річний син. Він ніс службу у 15-ому окремому гірсько-піхотному Севастопольському батальйоні (15 ОГПБ, в/ч А1778) у складі 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади. На прохання родини похорон військовослужбовця відбудеться у неділю, 26 серпня (чекатимуть приїзду родини з Автономної Республіки Крим). В цей день у Луцьку буде оголошено День жалоби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Саша Показати IP 25 Серпня 2018 03:10
Земля пухом
Днепропетровск до Саша Показати IP 26 Серпня 2018 07:39
Стекловатой.Он шел убивать,убили его.
дід Левко Показати IP 25 Серпня 2018 08:48
За святами, фестивалями усі забувать що їде страшна війна Росії за Україну на усіх фронтах світу і так просто вона її не здасть тому що це буде повний крах Росії. Сьогодні наш курс долара привязаний до російського завдяки нашим олігархам до яких ми уже звили. Головні битви у нас попереду. Жоден із можливих кандидатів у президенти України і жодна партія не набирає більше ніж 10% голосів, попереду велике "Свято Незалежності". Перехідний період завершується, а ми так і не подорослішали – і не хочемо дорослішати ми не уявляємо, яким буде День Незалежності у 2019 р.
567 до дід Левко Показати IP 25 Серпня 2018 12:33
Це буде не повний крах Росії, а повне домінування США в усьому світі. На жаль, українці знов полізлі в нове ярмо, з котрого їм вже не вибратись. Полізли ціною зради самих себе. В англо-сакське ярмо.
Анатолій до 567 Показати IP 25 Серпня 2018 19:38
Амереканці цінуют закон і додержуються його. Кацапи вірять тільки одні людині він для них бог і закон так що законів договорів москалі ніколи не соблюдали і мабудь не будуть А україна споконвічя вирішувала як подальше жити на вічі і підчинялась її рішенню
33ій Показати IP 25 Серпня 2018 14:08
а для чого їхати по зустрічній ?
Небайдужий Показати IP 25 Серпня 2018 15:52
Народ, вам не здається, що влада робить знас моральних виродків? Пропонує весь спектр святкових заходів, коли потрібно оплакувати загиблого.
кгб Показати IP 26 Серпня 2018 16:27
Хтось може сказати за що люди гинуть? Я не розумію!
лучанка Показати IP 27 Серпня 2018 14:34
кортеж проїхав ....Всі встали з колін і знову заграла музика і всі почали жити своїм життям...і святкувати день незалежності ...якої у нас давно немає!! забувши що той хлопчина загинув за те щоб ми спали спокійно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus