USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцьк став абсолютним лідером за розвитком спортивної інфраструктури

23 Грудня 2016 08:18
У рейтингу міст України обласний центр Волині став абсолютний лідером за показниками з розвитку спортивної та розважальної інфраструктури. У рейтингу "ідеального міста" Луцьк став срібним призером. Цікаво, що згідно з даними опитування, найбільше кількістю барів, кафе і спортмайданчиків задоволені також у Луцьку.

Для складання рейтингу було проаналізовано 33 тисяч заповнених анкет. Респонденти виставляли бали від 1 до 7 містам країни за десятьма критеріями. На їх основі аналітики вивели середню оцінку обласних центрів України по кожному з показників. Підсумковий рейтинг побудований за сумою всіх десяти показників — максимально кожне місто могло отримати 70 балів.

Перше місце отримала Вінниця з 50 балами. Центральноукраїнське місто з 370 тисячами жителів показало кращі результати в шести з 10 категорій. Українці вважають Вінницю найбільш чистим, зручним з точки зору транспорту та роботи комунальних служб містом. Її мешканці виявилися також найбільш доброзичливими, а вінницька система закладів для дітей — найдоступнішою. Відстало місто-лідер лише за зручністю і близькістю магазинів, та й то незначно.

Срібним призером виявився Луцьк з 48,9 бала. Він став абсолютним лідером лише за одним показником – розвитком спортивної та розважальної інфраструктури.

До слова, нагадаємо, що значним кроком вперед у розвитку спорту краю стало відкриття відремонтованого Авангарду. Це дало змогу приймати у Луцьку змагання всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Так, Федерація легкої атлетики України ратифікувала національні рекорди, встановлені у 2016 році. Серед інших в переліку є й три результати, показані на луцькому Авангарді. Усі вони встановлені під час Чемпіонату України у червні, який був національним відбором на Олімпійські Ігри в Ріо-де-Жанейро

Щодо інших рейтингів, то волинський обласний центр показав стабільно хороші результати за всіма критеріями.

Аналогічні успіхи продемонстрував бронзовий фіналіст Харків з 47,6 бала. Він ділить з Вінницею лідерство за зручністю закладів для дітей, а в оцінці вартості життя показав не найкращі результати.

П'ятірку найкращих для життя міст України замкнули Рівне з 47,4 бала і Львів з Тернополем, які отримали 47,1 бала. Столиця опинилася на дев'ятому місці (45,8 бала), поступившись Хмельницькому, Чернігові та Черкасах. Київ лише небагато, на 0,2 бала, обійшов Івано-Франківськ та Чернівці, які замикають десятку лідерів.

Внизу списку опинилися промислові міста півдня і сходу України. Рейтинг замикає Запоріжжя з 41,7 бала — місцеві жителі дуже низько оцінюють рівень екології та безпеки в місті, скаржаться на невідповідність доходів витрат. Трохи вище — Дніпро (41,9 бала), де крім невпевненості в безпеці жителів хвилює дефіцит місць для дозвілля та спорту.

Третє місце з кінця поділили Житомир і Херсон. У першому не особливо розвинена інфраструктура для проведення вільного часу, у другому — типові для промислового міста складності з екологією і безпекою.

Відзначимо і кілька несподіванок рейтингу. Кращим за доступністю магазинів містом виявився приморський Миколаїв з майже найвищим балом – 6,6. Найбільше кількістю барів, кафе і спортмайданчиків задоволені в Луцьку. З негативної точки зору проявили себе Івано-Франківськ та Житомир — там жителі вважають один одного найменш доброзичливими.

Підсумковий рейтинг міст України за якістю життя:

Вінниця — 50

Луцьк — 48.9

Харків — 47.6

Рівне — 47.4

Львів — 47.1

Тернопіль — 47.1

Хмельницький — 47

Чернігів — 46.7

Черкаси — 46.3

Київ — 45.8

Івано-Франківськ — 45.6

Чернівці — 45.6

Полтава — 44.4

Одеса — 44

Миколаїв — 43.6

Суми — 43.6

Ужгород — 43.6

Кропивницький — 43.5

Житомир — 42.8

Херсон — 42.8

Дніпро — 41.9

Запоріжжя — 41.7

Донецьк, Луганськ, Сімферополь і Севастополь не увійшли у рейтинг через неможливість отримати репрезентативні дані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Стаття - фуфел Показати IP 23 Грудня 2016 11:14
Посилання на першоджерело? Шок, де знайшли 33 тис. людей, що відвідали за ост. кілька років всі обл. центри України...
LuBart до Стаття - фуфел Показати IP 23 Грудня 2016 15:20
Судячи з речення "там жителі вважають один одного найменш доброзичливими" - анкети заповнювали саме мешканці міст-конкурсантів, а не гості. тому поправку можна зробити ще й на те, де люди менше вимогливі :)
Мойша Показати IP 23 Грудня 2016 15:07
Дійсно - лідером серед чого ??? Назвіть хоч один обьект спортивно - массового відпочинку окрім одного единого стадіону " Авангард" - решта у повної ж......пі...
LuBart Показати IP 23 Грудня 2016 15:33
відносно недавно "окультурили" парк ім. 900-річчя м.Луцька. хто був там, то міг оцінити, наскільки там гарно зробили. Крім того провели реконструкцію спортивного майданчика СНУ, що між Шопена та Ярощука. а взагалі, то для дуже багатьох видів спортивного відпочинку в Луцьку знайдеться місце. (роледроми, ковзанка, картинг, пейнбол, теніс, плавання, і т.п.. майданчиків для футболу, баскетболу, волейболу досить багато по всьому місту)
не лучанин-2 до.... Показати IP 23 Грудня 2016 16:06
Приємно ,що дописувачі "справжні"" корінні лучани" і дуже "люблять " та" гордяться "своім містом! Навіть в статті де Луцьку дають хорошу оцінку находять негатив! Браво диванні знавці!
спорт Показати IP 23 Грудня 2016 17:17
на бумазі ми лідери ура
Анонім Показати IP 23 Грудня 2016 21:04
І знову "Луцьк і легка атлетика". Ну не вже в Луцьку інших спортивних заходів не проводилось. Невже лише "Тільки разом" розвиває спортивний туризм і тільки на те, що вони роблять приїжають іноземці. Ніхто не перечить і не присеншує їхньої заслуги - є вони не мало вклали у розвиток, але є ще й інші. Де згадка про силові або командні виду спорту? Де волейбол, де гімнастика, важка атлетика і пауерліфтинг, карате....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus