USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк може забрати міські маршрутки з сіл

21 Липня 2016 14:03
Мешканцям прилеглих до Луцька сіл, які не йдуть на співпрацю з містом, заборонять користуватись такими благами обласного центру, як садочки, міські маршрутки з продовженим маршрутом, безкоштовне обслуговування в медзакладах.

Про це розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, - пише «Волинь24»

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Луцьк може відмовити дітям з сіл йти в міські садочки й школи.

Заступник луцького мера каже, що обласний центр з 1 вересня припиняє прийом заявок на відвідування дитячих садків від батьків дітей, які живуть за межами міста. Першою чергою це стосується тих населених пунктів, які відмовились від співпраці з Луцьком.

«У нас більше тисячі маленьких лучан стоїть в черзі до садочків і поки ми не задовільнимо їх потреби, приймати дітей з інших сіл ми не будемо. А на це можуть піти роки.

Також, розповідає Сергій Григоренко, у мерії розглядають варіант зміни схеми руху маршруток, які сполучають місто з селами.

«Відповідно до законодавства, ми зобов’язані організовувати рух тільки в межах міста, тому те, що маршрутки їдять і в села – це наша добра воля», - наголошує Сергій Григоренко.

Посадовець також запевняє, що з проханням вкоротити такі маршрути до міської ради неодноразово звертались самі ж перевізники, мовляв, їм невигідно їздити у села. До того ж обслуговувати міжміські, приміські маршрути повинні обласні чиновники. Змінювати маршрути планують поступово, протягом кількох місяців.

Водночас посадовець наголосив на тому, що дітей, які вже навчаються у луцьких школах та садочках, звичайно, ніхто не виганятиме. До слова, зараз у міських дитсадках – 800 дітей з сіл, утримування кожної з яких міському бюджету минулого року обходилось в 11 тисяч гривень. У школах – 1200 сільських дітей.

Усі ці «привілеї» міські владці планують забрати у мешканців тих сіл, які не захотіли ні приєднуватись до Луцька, ні співпрацювати з ним.

«Тим же селам, які підуть на співпрацю, ми максимально сприятимемо. Зокрема, це може бути ремонт окремих доріг, які з’єднують їх з Луцьком, відкриття філій ЦНАПу, відкриття фельдшерсько-акушерських пунктів або переобладнання існуючих, можливість для їхніх дітей відвідувати наші садочки, школи, музичні школи», - пояснює Сергій Григоренко.

Заступник мера Луцька наводить позитивний приклад Смолигівської об’єднаної громади, яка заключила окремий договір на обслуговування в луцькій поліклініці.

«Всі розуміють, що найкраща медицина, освіта та інші речі в Луцьку, але більшість еліти сільської, яка живе біля обласного центру, хитрує. Династії князьків, які там є, хочуть мати вплив на нас через земельні відносини, але не хочуть йти на співпрацю з Луцьком. Гірка Полонка просила нас просто так підключитись до нашої каналізації, а ми їм відмовили. Жидичинська сільська рада минулого року відмовилась від об’єднання, а тепер просить маршрутку до ліцею. Ви ж самостійна громада, то показуйте це!», - наголосив посадовець.

«Луцьк цікавить земля для розвитку, щоб було де створити мікрорайон на 10 тисяч населення, поставити гіпермаркет чи якесь виробництво, тому що місто повинне мати перспективу», - додав Григоренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Валентина Показати IP 21 Липня 2016 14:19
А хто спитав мешканців Смолигова чи хочуть вони обслуговуватись в Луцькій полікоініці. Чи можуть похилі мешканці доїхати до поліклініки №1, а коли часо хворіють діти, що робити?
777 лучанка Показати IP 21 Липня 2016 15:48
Це для тих хто може і хоче доїхати всі інші можуть обслуговуватись і в іншому місці
лучани Показати IP 21 Липня 2016 15:52
Давно пора навести порядо. В школи понабирали селюків з царських сіл, що не не можна повулиці проїхати через сільські джипи. Особливо біля гімназій 4, де директор зробив бізнес з сільських дітей.
Вова до лучани Показати IP 21 Липня 2016 18:20
Ці селюки платять податки як всі громадяни України і мають право на всі ці речі. І якщо в твоїй голові громадяни України діляться на селюків та нормальних то тобі тудиж куди й цьому памороку з місбкради в Ліпіни причому в установу що ближче до Теремнівської
Вова Показати IP 21 Липня 2016 15:55
Ну наприклад - я працюю в місті, плачу податки в держбюджет, на мої гроші утримується цей під*р, і він за мої гроші буде ще мене чогось позбавляти?
Наболіло Показати IP 21 Липня 2016 15:57
Пан Григоренко щось "запутався", ніякого ліцею немає на території Жидичинської сільської Ради. Є тільки очисні споруди міста Луцька , які загадили мальовниче село Липляни і прилеглі землі,воду в річці Стир, та повітря в радіусі не менш як пять кілометрів.
Лучанка Показати IP 21 Липня 2016 16:10
Правильно, хай ще на роботу беруть тільки з міською пропискою.
алла до Лучанка Показати IP 21 Липня 2016 16:44
А нащо жителям луцького району працювати? В них ділянок на продаж стільки, що вистачить на два покоління. Понапродують тих участків і дітей на авто возять, а Луцькі то на маршрутках
Вова до алла Показати IP 21 Липня 2016 18:23
Навіть відповідати гидко
Вова до Лучанка Показати IP 21 Липня 2016 18:22
Та забагато хворих на голову з міською пропискою
боголюби Показати IP 21 Липня 2016 16:23
а ми перестанемо платити податки по місцю ведення бізнесу ,місцю роботи і будемо вимагати віднесення податкових зборів по місцю нашої прописки і будуть у нас садочки школи і все решта - а так гроші вам -д*ля нам,доречі "князьки " то платять а ви ,,,,,,з зарплати сльози а відкати в кишеню.позорнік а не посадовець
LuBart до боголюби Показати IP 21 Липня 2016 18:35
...і будете вести свій бізнес в нас. пункті вашої прописки... люд з села рветься до міста, де влаштовується на роботу, їздить громадським транспортом (пільговики за рахунок міста), навчається - і все в "триклятому" місті. а Лучани, шукаючи роботу, їдуть за три-дев'ять земель. не можуть віддати дитину в садочок або навчаються в переповнених класах/групах. висотки ростуть одна біля одної, як справжні бетонні джунглі... чи справді буде нам так погано без Вас?
ого Показати IP 21 Липня 2016 16:24
який дурень
Андрій до ого Показати IP 21 Липня 2016 19:02
Краще б він мовчав....
Віктор Показати IP 21 Липня 2016 16:37
Хай Григоренко відкриє конституцію і почитає статтю 24, в якій вкзано, що "Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками." Вже руки чешуться мати хабарі з роздавання приміських земель, а тут така фігня, не сильно хто хоче приєднуватися... Значить треба змусити
лучанка Показати IP 21 Липня 2016 16:41
можливість для їхніх дітей відвідувати наші садочки, школи, музичні школи» - пояснює Сергій Григоренко,а це вже як? він Конституцію свою написав?, я просто в шоці від цього ,,,,,,,,,,,,,,,,,, ""заступника Луцького міського голови "" Микола Ярославович ! такі кадри ганьблять не тільки себе ,а і Вас!
Оля Показати IP 21 Липня 2016 16:42
Правильно! І почати з того, що першого звільнити з роботи сепаратиста Романюка, що є жителем Зміінця. Не х*р селюку романюку очолювати місто. Хай йде старостою в своє село! Хто за?
ник Показати IP 21 Липня 2016 17:12
Моя дитина 226.про те з Кульчина по 3 в групі
Селянин Показати IP 21 Липня 2016 18:19
ПРОПОНУЮ НА ТИЖДЕНЬ ЗАБЛОКУВАТИ ОЧИСНІ СПОРУДИ ! ПОПЛАВАЄ ЛУЦЬК У ВЛАСНОМУ Г*ВНІ-СТАНЕ ШОВКОВИМ, А ТОГО ЙОЛ*ПА ЛУЧАНИ ВЛАСНОРУЧ *** БІЛЯ МІСЬКРАДИ-ЩОБ ПОСАДОВЦІ СПОЧАТКУ ДУМАЛИ,А ТОДІ БОВКАЛИ ЯЗИКОМ!
місто Показати IP 21 Липня 2016 18:27
Вже на сході ділили. Лнр не пройде. Григоренко-ганьба міста
Анонім Показати IP 21 Липня 2016 18:34
От д*рік 'сєржик'
Місто + село Показати IP 21 Липня 2016 18:44
А як людям з сіл на роботу добиратися? Ті маршрутки і так їздять як хочуть, особливо 25 буває взагалі на останній рейс не виїжає
КУМ Показати IP 21 Липня 2016 18:44
Цього п****а Юлька поперла з партії. то може Романюк попре його з заступників? Реєструємо на сайті міськради відповідне звернення!!!!!
Лучанин Показати IP 21 Липня 2016 18:45
70% котежів за містом побужовані на злодійські гроші.А ну покажіть декларації про прибутки та витрати. Буде баланс?
лучанину Показати IP 26 Липня 2016 13:51
у мене буде я все життя хату будую -я дармову квартиру не отримав як ви
Яна Показати IP 26 Липня 2016 15:37
Заберіть ту дибільну 25 з Забороля, нехай їздять в село маршрутки як було раніше, толку з 25 маршрутки ніякого, спочатку їздила до кінцевої зупинки села, пізніше стала їздити тільки до школи, а людям з кінцевих зупинок як добиратися до міста. Романюк нехай пустить її в Зміїнець.
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2016 22:05
Правильно! І почати з того, що першого звільнити з роботи сепаратиста Романюка, що є жителем Зміінця. Не х*р селюку романюку очолювати місто. Хай йде старостою в своє село! Хто за?
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2016 22:13
Сергій Григоренко не дає маршрутки до жидичина бо стверджує це тим, що жидичин не приєднався до луцька тому вони не повинні забезпечувати це село але він такий наглий дур*к,що очисними СІЛЬСІКИМИ спорудами користується!!!!!!!Ну наприклад - я працюю в місті, плачу податки в держбюджет, на мої гроші утримується цей під*р, і він за мої гроші буде ще мене чогось позбавляти?!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus