USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі депутати хочуть спростити процедуру імпічменту Президента України

18 Лютого 2015 14:19
Зробити механізм імпічменту Президента України простим – хочуть депутати Луцької міської ради. У зв’язку з цим вони планують звернутися до чинного Глави держави Петра Порошенка, аби врегулювати процедуру «відкликання» президента з посади. Мова не йде конкретно про Петра Порошенка, а стосується процедури імпічменту загалом.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту вчора, 17-го лютого.

Зі слів депутатів, процедура імпічменту практично неможлива через її недосконалість, а врегулювання необхідне, кажуть обранці громади, аби не було нових Майданів, і кров українців не проливалася у боротьбі із «системою».

«Механізм, прописаний у Конституції України, дуже складний: має бути вчинений злочин президентом, потім суд має притягнути його до відповідальності, а поки він не склав повноваження гаранта, то не може бути притягнутий до відповідальності судами. Виходить замкнене коло. Процедуру треба змінити, аби люди не гинули більше на Майдані й не палили шини. Для того, я вважаю, аби розпочати процедуру імпічменту, необхідно, щоб були підстави вважати, що Президент - злочинець», - пояснює член комісії Андрій Осіпов.

Депутат наголосив, що пропонований проект рішення не стосується конкретно особистості діючого Президента України Петра Порошенка, а стосується процедури імпічменту як такої.

За проект рішення «Про звернення до Президента України Порошенка П.О., народних депутатів України з питань врегулювання процедури імпічменту Президента України» проголосували члени комісії одноголосно. Своїм рішенням вони рекомендують ухвалити під час сесійного засідання таке звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ми Показати IP 18 Лютого 2015 14:29
а також процедуру імпічменту депутатам
Лучанин до ми Показати IP 18 Лютого 2015 16:04
Особливо оцим, деПУТОтам з міськради!
однодумець до ми Показати IP 18 Лютого 2015 16:28
Повністю підтримую. Хай краще порадять Раді прийняти закон про процедуру відкликання депутатів усіх рівнів. Тоді б таким ініціативним реформаторам як Осіпов, давно вкладники Західінкомбанку пояснили причини Майданів. Дивишся на це все і складається враження, що їм немає чим займатись. Скоро будуть вносити пропозиції щодо процедури імпічменту голови ООН, ПАРЕ і т.д. Навчіться панове дипутати за свої вчинки відповідати, жити достойно і по совісті, а тоді уже беріться комусь вказувати
Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 14:35
а кішка нелопне
Лучанин до Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 16:05
Ні, піне Мікола)
Степан Бандера Показати IP 18 Лютого 2015 14:49
А чо так слабо і зразу не імпічмент президента РФ - субто москальської орди? А ще нехай Луцька міськрада висуває кандидатур на президента США.
Лучанин до Степан Бандера Показати IP 18 Лютого 2015 16:06
Такі безтолкові питання висуваються на огляд громадськості, аби ця сама громадськість не заглядала на дерибан землі, корупцію і карабасівщину в Луцьку..
Лучанка Показати IP 18 Лютого 2015 16:05
А хіба це не злочин, залишити 55-річних жінок українок без засобів існування? Він наклав вето на закон прийнятий ВР і захищаючий жінок. Каже що нема видатків у розмірі 387,5 мільйона гривень? За те його російські цукерки "Рошен" продаються на мільйони доларів. Янукович - той ненавидів жінок, і прийняття закону про вихід на пенсію у 60 років - нікого не здивувало. Чим для мене кращий Порошенко? Як він подбав про нас?
Лучанин до Лучанка Показати IP 18 Лютого 2015 16:10
Тим, що працювати треба, шановна, а не чекати, коли подачка від держави впаде. Робити ж бо ніхто не хоче, а пенсію всім подавай. В 55 років працювати не можете - чи не хочете?! У мене мама старша цього віку, має інвалідність, і нічого - і працює, і на заклик йти на пенсію каже - а що я там, на пенсії робитиму?
Мik(галицька камиша) до Лучанка Показати IP 18 Лютого 2015 16:15
Усім нам зараз дуже тяжко жити, шановно пані, а буде ще тяжче! Але ми усі повинні терпіти! Терпіти та вірити нашому Президенту України та гордитися високим званням-українець!
Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 18:16
Ці дурні осіпови вважають себе народними депутатами, це не рівень міськоі ради що чітко прописано в Законі Про місцеве самоврядування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus