USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькій міськраді вважають не на часі питання імпічменту

26 Лютого 2015 14:00
Звернення до Петра Порошенка та народних депутатів щодо врегулювання процедури імпічменту Президента України не підтримали депутати міськради.

Про це йшлося під час 71-ї сесії міськради 25 лютого.

Нагадаємо, депутати Луцької міської ради пропонували спростити механізм імпічменту Президента України, аби врегулювати процедуру «відкликання» президента з посади. Зазначимо, мова не йде конкретно про Петра Порошенка, а стосується процедури імпічменту загалом.

Депутат Андрій Осіпов, який є інціатором проекту рішення, нагадав, що питання розглядали у міськраді за часів правління Януковича, проте воно не набрало потрібної кількості голосів, оскільки впив екс-президента тоді був дуже сильним. Він наголосив, що, незалежно від того хто сидить у кріслі президента, повинна існувати чітка і зрозуміла процедура оголошення імпічменту. Закон, мовляв, прийматиметься не під конкретну особу, а взагалі, що, з його слів, визнав і Петро Порошенко, проте вирішення питання затягується. Андрій Осіпов зауважив, що президента можна змінювати цивілізованим методом, і не завжди потрібно усе доводити до повстання та шин, адже повстання виникає тоді, коли реалізувати процес імпічменту неможливо.



Відтак, депутат пропонує звернутися до Гаранта та нардепів із закликом запровадити процедуру, яка діятиме для усіх президентів.

Своєю чергою, депутат Василь Гриб виступив рішуче проти такого звернення. З його слів, варто дочекатися завершення війни, а такий закон він вважає загрозою для чинного президента та головнокомандувача.



Андрій Осіпов зауважив, що запровадження процедури імпічменту та здійснення імпічменту – це різні речі. А питання імпічменту – лише елемент механізму стримування та противаг, який надзвичайно важливий для країни.

Депутат Сергій Сівак визнав, що такий механізм мав бути запроваджений ще 20 років тому.



Підтримав ініціативу колеги член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук, який назвав це нормальною європейською практикою. З його слів, якби процедура імпічменту була закріплена на законодавчому рівні, Україні не довелося б терпіти такі страждання та понести жертви. Він підкреслив, що не потрібно боятися комусь не догодити, навіть, якщо йдеться по чинного президента. Депутат зауважив, що процедура відкликання, як і процедура обрання глави держави, повинна існувати в кожній країні.



У підсумку, звернення до центральної влади про впорядкування процедури імпічменту не отримало достатньої кількості голосів депутатів міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
жора Показати IP 26 Лютого 2015 14:45
Може краще все _таки почати з каналізації? От п....ри.....
Давно пора Показати IP 26 Лютого 2015 16:31
Скинути його, поки ще заради чого, бо знищать все до останнього
Джулія Показати IP 26 Лютого 2015 19:44
Щось Луцьк задніх пасе...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus